HPG'den işgal saldırılarına ilişkin açıklama-YENİLENDİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

AMED

“8 Haziran gece saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Farqin (Silvan) ilçesine bağlı Cumate, Hindis ve Selima köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır. Taarruz helikopterleri ve çok sayıda zırhlı aracın katılımı ile gerçekleştirilen bu operasyonda işgalci TC ordusu operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. 9 Haziran günü sabah saatlerine kadar alanı bombalayan işgalci TC ordusu operasyondan sonuç alamayınca, arazide bulunan yöre halkına ait hayvanları bilinçli bir şekilde hedefleyerek öldürmüştür. İşgalci güçler aynı zamanda kontralar aracılığı ile güçlerimizin askeri kıyafetlerini giyerek Cumate, Hindis ve Selima köylerinde kontra faaliyetler yürütmüştür.

ŞIRNAK

10 Haziran günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesi kırsalında bulunan Mergezerê alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün öğlen saatlerinde taarruz helikopterleri ile alanı bombalayan işgalci güçler, Skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. 12 Haziran günü ise savaş uçakları operasyon alanına yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

GARE

12 Haziran günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanı ile Kanisarkê köyü çevresinde sivil halkın bulunduğu alanı bombalamıştır. İşgalcilerin gerçekleştirdiği bombardımanlar sonucu arazide yangın çıkmıştır.”