Amed ve Van’daki adalet nöbetleri sürüyor

Tutsak yakınlarının Amed ve Van’da yürüttükleri adalet nöbetleri devam ediyor.

Aileler, hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların bir an önce serbest bırakılması için onlarca gündür Amed ve Van’da adalet nöbeti tutuyor. Amed Barosu’ndaki nöbet eylemi 62’nci gününde, Van Barosu’ndaki eylem ise 37’nci gününde sürüyor.

Amed’de eylemdeki tutsak yakınlarını Amed Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticisi Müşeher Öker, bugünkü eylemi ziyaret etti.

Hasta tutsak Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada taleplerinin karşılanmasını bir kez daha istedi.

Birgül Çağırcı, “Cezaevlerinde artık cenazeler çıkmasın diye anneler 62 gündür nöbet eylemini sürdürüyor. Sonuç alınıncaya kadar buradayız. Bir gün değil gerekirse bin gün gelip burada otururuz” dedi.

TUAY-DER yöneticisi Müşeher Öker,  hasta tutsakların tahliye edilmemesinin kabul edilemez olduğu tepkisinde bulunarak "Görüşü ne olursa olsun hasta bir tutuklu tahliye edilmedir” diye konuştu.

VAN

Van’da nöbet tutan aileler ise Van TUHAY-DER'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Batur, ailelerin taleplerini sahiplendi.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutsak edilen Mert Ekinci’nin annesi Şefika Ekinci, “Tutuklular, hastaneye getirilmiyor” diye tepki gösterdiç

Ekinci, şöyle devam etti: “Tutuklulara birçok sorun çıkarıyorlar. Gardiyanlar, tutuklulara ‘avukatınız geldi’ diyor ancak avukatlar yerine tutuklularla sohbet etmek isteyen başka kişiler geliyor. Bunun üzerine tutuklular görüşmeyi reddederek, koğuşlarına gidiyor. Avukatların gidip tutuklular ile görüşmelidir.”

Ekinci, "Ayağa kalkıp seslerine ses olalım. Mücadele edelim ki çocuklarımız bu zulümden kurtulsun. Bunu istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Sadece barış ve adalet istiyoruz” diye noktaladı.