Amedli avukatlar: Devlet Elçi Cinayeti'nde bilerek suskun!

Amed Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin, Tahir Elçi Cinayeti'ne devlet yetkililerinin sessiz kaldığına dikkat çekerek, "Bildiğiniz gerçekler mi sizleri suskunlaştırıyor" diye sordu.  

Amed Barosu, 28 Kasım 2015'te Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta düzenlediği eylemin 133’üncüsü düzenlendi. Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan eyleme, avukatlar cübbeleriyle katıldı. 

Açıklamayı, Amed Barosu Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin yaptı. 

'NEDEN SUSKUNSUNUZ?'

Buluttekin, Elçi Cinayeti üzerinden 2,5 yıldan fazla bir süre geçtiğini hatırlatarak, şöyle dedi: "Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen toplumu derinden sarsan bu karanlık cinayete ilişkin hiçbir şekilde etkin bir soruşturma yürütülmedi. Cinayetin aydınlatılması için Diyarbakır Barosu olarak yaptığımız tüm çağrılar da maalesef ilgililerin ve yetkililerin suskunluğu ile karşılık buldu. Ama, biz adalet talep edenler olarak bu suskunluğu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Özellikle de devlet yetkililerinin suskunluğunu! Neden bu suskunluk? Bildiğiniz gerçekler mi sizleri suskunlaştırıyor? Elbette ki bu suskunluğunuz, hem bizler de hem de toplumda devlet yetkililerine dair derin kuşkulara neden oluyor."

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Elçi Cinayeti soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na tavsiyede bulunan Buluttekin, "Sizler de Tahir Elçi’yi örnek alın. Onun yaptığı gibi adalet ve hak yolunda korkusuz ve cesur olun. Meslektaş olduğunuz Tahir Elçi, hukukçu ve hak savunuculuğu kimliğiyle gerçekten hepimiz için iyi bir örnektir” diye belirtti.

Buluttekin, Elçi için adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini ve asla susmayacaklarını söyledi.