Amedli avukatlar: Tahir Elçi dosyasında ilerleme yok

Amed Barosu avukatları, Tahir Elçi için adalet arayışlarını sürdürdü. Avukatlar, Türk yargısının cinayet dosyasında ilerleme sağlamadığına dikkat çekti.

Amed Barosu yöneticisi ve üyesi olan avukatlar, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde yer alan Dört Ayaklı Minare’nin önünde devlet güçlerince katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerin ortaya çıkarılması için sürdürdükleri eylemlerinin 142 haftasında yine Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Oturma eylemine Baro Başkanı Ahmet Özmen ve avukatlar cübbeleriyle katıldı.

Eylem sırasında yine “Em te jibîr nakin/ Seni Unutmayacağız” yazılı pankart taşındı.

'ELÇİ'NİN MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Özmen, eylemdeki konuşmasında, "Tahir Elçi, hem Baro Başkanlığı döneminde hem de mesleki yaşamında her daim barışa, adaletin tecellisine hizmet etti. Son nefesine kadar barış için, toplumsal birliktelik ve adalet için mücadele etti. Toplumu var eden değerlerin korunması adına tüm benliğiyle mücadele etti” dedi.

Elçi’nin verdiği mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Özmen, şunları da ifade etti: "Ne yazık ki Tahir Elçi soruşturma dosyasına ilişkin olumlu bir gelişme aktaramıyoruz. Çünkü dosyada bir ilerleme yok. Tahir Elçi Cinayeti bir cumhuriyet savcısının tek başına aydınlatamayacağı kadar büyük bir olay. Bu yüzden siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz; bu cinayeti aydınlatmak için gerekli iradeyi gösterin.”