Amedli gençler ‘HDP’ diyor

Amed’de yaşayan gençler, yaşadıkları zulümlerden ve haksızlıklardan dolayı 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy vereceklerini söylediler.

24 Haziran seçimlerine on gün kala Kürdistan ve Türkiye’de saflar netleşmiş durumda. Özellikle HDP seçmeni Amed’de büyük bir coşku ile seçim gününü bekliyor. HDP, yürüttüğü seçim kampanyasında tüm kesimlere ulaşmaya çalışıyor. Bu kesimlerin başında da gençlik geliyor. Genç seçmenler HDP’ye neden oy vereceklerini ANF’ye anlattılar.

‘DEMİRTAŞ’IN DIŞARIDA OLMASI GEREKİYOR’

HDP’nin adaletine güvendiği ve gençlerle uyum sağladığını düşündüğü için oy vereceğini belirten Mısra Ümit (19), şunları kaydetti: “Selahattin Demirtaş’ın da diğer partilerin cumhurbaşkanı adayları gibi dışarıda olması gerektiğini düşünüyorum. Demirtaş’ın cezaevinde değil, bizzat halkının içerisinde olup konuşması lazım. Biz de dışarıdaki milletvekillerine güveniyoruz. Demirtaş’ın boşluğuna doldurabileceklerine inanıyoruz. Özellikle Pervin Buldan’ın başarabileceğine inanıyoruz.”

‘DEVLETE İNAT, HDP’

Savaşın son bulmasını istediklerini söyleyen Ahmet Kaymak (21) ise, “Sûr, Bağlar, Efrîn ve Kobanê’de katledildik. Biz her şeyi görüyoruz. Ne sağır ne de kör değiliz. Tüm bunlardan dolayı biz oyumuzu bu devlete inat HDP’ye vermeye devam edeceğiz. Şu an HDP olmasaydı bizim burada Kürtçe konuşmamız bile yasak olurdu” dedi.

‘SÛR’DA VE CİZRE KATEDİLDİĞİMİZ İÇİN, HDP’

Efe Toprak (22), partilerin seçimlerden önce sözler verdiğini ama sonrasında hiç birinin bu sözleri tutmadığını belirterek, şu ifadelerde bulundu: “Bizim yaşımızdaki bir sürü genç Sûr, Cizre, Nusaybin ve Efrîn gibi yerlerde katledildi. Bunların hepsini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tüm bunları bildiği halde HDP’nin dışında başka bir partiye oy veren insanlarımız varsa, ben onların insanlıklarından şüphe duyarım. Bu katliamların olmaması, barışın ve kardeşliğin olması için HDP’ye oy vereceğiz. Demirtaş’ı da cezaevinde değil, halkının arasında ve mecliste görmek istiyoruz. Mutlaka kazanacağız.”

‘ASLA PES ETMEYECEĞİZ’

Kürt halkının artık zulüm görmek istemediğinin altını çizen Berat Akan (20), “AKP’ye kimsenin oy vermemesi gerekir” diyerek şunları ekledi: “Çünkü onların bize yaşattıkları ortada. Tüm Kürtlerin HDP ve Demirtaş’a oy vermesi lazım. Demirtaş tam bir lider. HDP’de halkımızın haklarını savunan bir parti. HDP bu seçimlerden başarılı bir şekilde çıkarsa sınırlarını genişletebilir. Her türlü siyaset yapabilir. Asla pes etmeyeceğiz ve kazanacağız.”

‘TERCİHİMİZ HDP’

İsmail Aykanat (24), bir genç seçmen olarak yaşanan zulümlere ‘Dur’ demek için HDP’ye oy vereceğini belirterek, şöyle konuştu: “Bize yapılan zulüm, eşitsizlik ve hakaretleri düşünerek elimizi vicdanımıza koyup HDP’ye oy vermeliyiz. Eskiden büyüklerimize yapılan eziyetlerin aynısını şimdi bizler yaşıyoruz. Örneğin Sûr’da yaşayanların evlerini yıkıp, karşılığında hiçbir şey vermeden onları göçerttiler. Tüm bu haksızlıkları gördüğümüz için tercihimiz HDP olacak.”