Ankara’da HDP standına faşist saldırı

Sakarya Caddesi’nde bulunan HDP standına bir grup saldırı girişiminde bulundu. Esnaf HDP’lilere sahip çıkarken, polis ırkçı grubu çembere alıp, HDP’lilerin seçim çalışmasına son vermesini istedi.

Ankara’da Sakarya Caddesi’ne kurulan HDP standına ırkçı bir grup saldırı girişiminde bulundu. Bölgedeki bir dershanenin penceresinden Türk bayrağı açan grup, ilk başta HDP’lilere hareketlerde bulundu. Daha sonra dershaneden çıkan grup ve dışarıda toplanan bir diğer grup Çankaya Belediyesi’nde asılı Atatürk posterine dönerek İstiklal Marşı okudu.

Çevrede toplananları tahrik etmeye çalışan grup daha sonra “bozkurt” işareti yaparak HDP standına saldırmaya çalıştı. Kısa süren arbedenin ardından grup stanttan uzaklaştı. Bu sırada çevredeki esnaflar da HDP’ye destek olarak grubu caddeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Uzun bir süre sonra olay yerine gelen polis, grubu güvenlik gerekçesiyle çembere aldı. Polis HDP’lilerin ise standı kaldırılarak caddeden ayrılmasını istedi. HDP’liler de seçim çalışmalarına devam edeceklerini, grubun bölgede uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.