Ankara'da katledilenler anıldı

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenlendi.

AKP destekli DAİŞ çetelerinin 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren 103 kişi, katliamın 44’üncü ayında Gar Meydanı’nda anıldı. Anmaya ailelerinin yanı sıra Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve çok sayıda kişi de katıldı.

COŞGUN: TÜRKİYE GÖRMEZDEN GELDİ

Aileler adına konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Türkiye’nin 10 Ekim Katliamı'nı görmezden geldiğini söyledi. 
Coşgun, şunları söyledi: “Yakınlarımızın mezarı başında geçirdiğimiz bayramları anarak bizim bayram yapma hakkımızı alanlara inat, bizi terörize edenlere inat, acımızı yok sayanlara ve piyonların cenazelerine akın akın gidenlere inat ve bu ülkenin savcısı yokmuş gibi, bu ülkenin adalet sistemi yokmuş gibi davranıp gerçek failler hakkında suç duyurusuna geçmeyen, hâlâ suç işlenmesine izin veren devlet yetkilerine karşı bizim verdiğimiz mücadele devam edecek."

AKTAŞ: SÖZ VERİYORUZ...

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ise "10 Ekim'de yitirdiğimiz yoldaşlarımıza söz veriyoruz: 44 aydır dile getirdiğimiz adalet talebini her gün dile getireceğiz. Milyonlarca insan bıkmadan usanmadan adalet demeye devam edecek" diye konuştu.
Aileler, konuşmaların ardından temsili anıta karanfiller bıraktı.