Ankara'da katledilenler anıldı: Biz kazanacağız

Ankara Katliamı’nın 87’nci ayında, Gar önünde bir araya gelen aileler, "Günün sonunda haklı olan kazanacak" dedi.

Devlet destekli DAİŞ çetelerinin Ankara'daki katliamı 87. ayında. 10 Ekim Barış Derneği (10 Ekim-Der), katliamda yaşamını yitiren 104 kişi için Ankara Garı önünde anma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü de katıldı. Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartın taşındığı açıklamada, "10 Ekim'i unutma unutturma" sloganı atıldı.
Katledilenler için saygı duruşunun ardından konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “10 Ekim ailelerinden biri olan Sibel Tekin, 87 aydır buranın dijital kayıtlarını tutan, bütün dijital hafızasını tek başına üstlenen, bu süreçte çok önemli belgeseller kaydederek, bu katliamın unutturulmaması sürecine destek sunan biri. Sibel, bugün 10 Ekim aileleri başta olmak üzere bütün kamuoyunun vicdanında kendisine gelecek olan adaleti bekliyor. Bu anlamıyla adalet mücadelemize bir mücadelenin daha eklenmiş olması karşısında, geçen zamanın aleyhimizde işlemesi karşısında oldukça üzgün ve öfkeliyiz” dedi.
İdari davalarının Danıştay ve üst mahkemelerde reddedildiğini aktaran Coşgun, şunları söyledi: “87 aydır, 87 adım atılamayan bu süreçlerde, günün sonunda haklı olan kazanacak. Günün sonunda biz kazanacağız. Günün sonunda bize getirilmeyen adaletin hiç kimseye getirilmediği görüldüğünde, aslında biz boşuna konuşmamış, boşuna gelmemiş olacağız. Bugün bu soğukta hep birlikte dayanışma halindeysek, emin olun yaptığımız hiçbir şey boşa gitmeyecek. Emin olun attığınız hiçbir adım boşa gitmeyecek.”