Ankara’da öğrenci örgütleri gözaltıları protesto etti

Son bir hafta içinde Amed, Ankara ve İstanbul merkezli gerçekleşen gözaltılar öğrenci örgütleri ve ODTÜ'lü öğrenciler tarafından protesto edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve gençlik örgütleri, seçime sayılı günler kala yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

25 Nisan’dan bu yana Amed, Ankara ve İstanbul merkezli gerçekleşen operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında siyasi parti yöneticileri, milletvekili adayları, sendikacılar, gazeteciler, sanatçılar ve avukatlar var.

Üniversite kampüsünde yapılan eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara milletvekil adayı Metin Kılınç da açıklamaya katıldı.

ODTÜ öğrencisi Dilara Canlı son bir hafta içindeki gözaltılara dikkat çekerken, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF), Birleşik İşçi Hareketi ile Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) yönelik gözaltı operasyonları yandığını hatırlattı.

Canlı, "İktidar, baş eğdiremediklerini polis ve yargı marifetiyle etkisiz kılmaya çalışmaktadır. Ama çabaları nafiledir. Siyasi bir kırım niteliğinde olan bu operasyonlar, AKP-MHP iktidarının artık gidici olduklarını anlamalarının ardından halkın ve muhalefetin iradesini kırmak için çaresiz bir son çırpınış içinde olduğunun kanıtı niteliğindedir. Kendi güdümündeki medya ve yargı aparatlarından olmayan özgür gazeteci ve hukukçulara yaptığı bu saldırılar da suçlarının ortaya çıkarılıp yargılanacak olma korkusuna kapıldıklarının göstergesidir” diye konuştu.