Ankara'da protesto: Susmayacağız!

Ankara’da meslek örgütleri, bugünkü siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında sivil toplum örgütü temsilcileri, avukat ve gazetecilerin olduğu çok sayıda kişi siyasi soykırım operasyonlarıyla gözaltına alındı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, Toplumsal Hukuk ve Demokrasi İçin Hukukçular öncülüğünde Ankara Adliyesi önünde yapılan eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm, Kemal Bülbül ve Ali Kenanoğlu da destek verdi.

'SİNDİRME ARACI'

Polisin engelleme çabasına rağmen basın açıklamasını gerçekleştiren avukatlar adına ÖHD Ankara Şube Başkanı Şevin Kaya konuştu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’nin her haftaya bir operasyon sığdırdığına dikkati çeken Kaya, "Bu operasyon yargının savunma öznesi olan avukatları kamuoyu nezdinde kriminalize etme ve itibarsızlaştırma çabasıdır” dedi.

Avukat Aytaç Ünsal’ın tedavisinin sürdüğü evine de baskın düzenlendiğini hatırlatan Kaya, “Ev, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın basılmış ve dağıtılmıştır. Gelinen aşamada iktidar, bir muhalefet alanı olan savunmaya karşı yargı erkini sindirme aracı olarak kullanmaktadır" diye tepki gösterdi.

Açıklamada, "Müvekkillerimizin haklarını bugüne dek nasıl savunduysak savunmayı da savunmaya cesaretle devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz” mesajı verildi.

‘SAVUNMA DA DİRENENLER DE SUSMAYACAK'

HDP’li Züleyha Gülüm ise şöyle konuştu: "Bu hukuksuzluğa karşı savunma olarak her zaman ayakta olacağımızı, susmayacağımızı hatırlatmak istiyoruz. Hangi operasyonu yaparsanız yapın savunma da susmayacak bütün direnenler de susmayacak. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Tüm gözaltına alınan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın.”