Ankara'da Roboskî eylemi: Katliam cezasızlıkla ödüllendirildi

Roboskî Katliamı'nın 97'nci ayı dolayısıyla Ankara'da yapılan bir eylemde,  Roboskî katliamının cezasızlıkla ödüllendirildiği tepkisinde bulunuldu.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde Ankara rejiminin gerçekleştirdiği katliamın 97’inci ayında bir açıklama yaptı. Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 sivil korkunç bir şekilde katledilmişti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yapılan açıklamayı, İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen okudu.

Yaşanan adaletsizliğe dikkat çeken Çevirmen,“Roboski katliamı cezasızlık ile ödüllendirilmiştir. Ölenler geri gelmeyecek elbette ama yargılamalar yapılabilseydi, sorumlular yargı önüne çıkıp cezalandırılabilseydi, ailelerin ve adalet arayan kesimlerin inancı kaybolmayacaktır” dedi.

“Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyeceğinin” altını çizen Çevirmen, “Başta Roboski olmak üzere tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran savaşa ve şiddete karşı, hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız” vurgusunda bulundu. Çevirmen, yaşananları “devlet ve adaletin olmayışı”, “cezasızlık” ve “savaş” olarak özetledi.