Ankara'da 'siyasi soykırım' protestosu

Ankara'da siyasi soykırım operasyonları protesto edilirken, HDP'nin diz çökmeyeceği mesajı verildi.

Ankara'da dün sabah yapılan siyasi soykırım operasyonlarında eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Binici, İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK), kanser hastası Ali Rıza Yurtsever'in de aralarında bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. 

‘BAŞARISIZLIĞINI PERDELEMEK İÇİN...'

HDP Ankara il binası önünde yapılan eyleme çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı. Polislerin ablukaya aldığı eylemde, HDP Ankara İl Eş Başkanı Nur Aytemur konuştu. Aytemur, iktidarın başarısız olmaya mahkûm politikalarını ve yıkıcı sonuçlarını perdelemek için başta HDP olmak üzere muhalifleri sindirmek üzere operasyonlar yaptığını vurguladı. 

Seçim öncesi yapılan bu tür operasyonlarla daha önce de karşılaştıklarını kaydeden Aytemur, “31 Mart 2019 tarihinde iktidarın bu yöntemlerle nasıl başarısız olduğunu bir kez daha göstereceğiz" dedi.

'HDP DİZ ÇÖKMEYECEK!'

Aytemur, "Yerel seçimler yaklaştıkça belediyelerimizi gasp eden kayyumların büyük bir hezimetle gönderileceğini gören AKP iktidarı her türlü gayrimeşru yöntemlere başvurmaktadır. HDP siyasi soykırım operasyonlarının karşısında diz çökmeyecek, halkların umudu olmaya devam edecektir” mesajını verdi.

İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat da operasyonların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise "AKP, yerel seçimler çalışmasını başlatarak, başta Kürt illeri olmak üzere her yerde yoğun gözaltı operasyonlarını devreye koydu" derken, AKP'ye "Yenilmeye mahkûmsunuz" diye seslendi.

Açıklama, alkış ve sloganlarla son buldu.