Ankara'dan bir işgal tezkeresi de Azerbaycan için

İşgalci Türk devleti, Güney Kürdistan, Rojava ve Libya'dan sonra bu kez Ermenilere karşı işgal tezkeresi çıkardı.

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Türk Meclisi tarafından beklendiği gibi kabul edildi.

İşgal tezkeresini AKP, MHP, CHP ve İyi Parti destekledi. Daha önceki tezkereler de aynı partilerin desteği ile geçmişti. Tek ret oyu veren HDP oldu.

Tezkereye ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları, "HDP olarak hangi gerekçeyle olursa olsun halkların birbirine kırdırtılmasına, bölgesel çatışmaların derinleştirilmesine, komşu halklarımızın birbiriyle çatışmasına dün 'Evet' demediğimiz gibi bugün de 'Evet' demiyoruz. HDP bu Meclis'te faaliyet yürüttüğü günden bugüne kadar da hiçbir askeri tezkereye evet demedi, hepsine ret verdik. Biz dış siyasette diyalog, barış ve siyasi yöntemlerle çözüm konusundaki ısrarın ikinci plana atılmaması konusundaki kararlılığımızı hep ifade ettik" dedi.

Türk rejimi daha önce defalarca Güney Kürdistan'a yönelik işgal tezkeresi çıkarırken daha sonra, Rojava'yı hedef alan bir tezkere ve son olarak Libya'ya yönelik işgal tezkeresi çıkarmıştı.

Yukarı Karabağ'a yönelik savaşı da tetikleyen temel güç olarak öne çıkan Türk devleti, Azerbaycan ordusuna hem askeri, hem diplomatik hem de güdümündeki çeteleriyle destek vermişti.