Anlı tahliye edildi

Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı tahliye edildi.

Aralarında 30 Ekim 2016'da tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'nın da bulunduğu 4’ü tutuklu 51 sanık hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Dicle ilçesinde inşa edilen Şêx Saîd Mezarlığı nedeniyle açılan davanın duruşmasına Anlı tutuklu olduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS üzerinde katılırken diğer 3 tutsak duruşma salonunda getirildi.  

Tutuksuz sanıkların avukatlarının savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fırat Anlı ve Abdullah Bal'ın üzerlerine atılı eylem nedeniyle delillerin önemli oranda toplanmış olması ve sanıkların tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak “adli kontrol” şartıyla tahliye edilmelerine karar verdi. Selahattin Dilek ile Mehmet Saltabaş’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmada başka cezaevlerinde bulunan ve duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanıkların hazır edilmesi için ilgili cezaevlerine dilekçe yazılmasına hükmetti. Duruşma, 27 Eylül’e ertelendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ekim 2016’da tutuklanmıştı.