Anne Şenyaşar: 543 gündür bize zulmediyorlar

Urfa’da katledilen yakınları için adalet eylemini süren Şenyaşar ailesi bir kez daha zulme son verilmesini istedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aile, nöbet eyleminin 543’ünci gününde yeniden Urfa Adliyesi’nin önüne geldi.

Anne Emine Şenyaşar, adalet talebini bir kez daha dile getirerek, “Hakim ve savcılar günahımıza giriyor. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz” dedi.

Anne Şenyaşar, şunları söyledi: “Kim bize zulüm ederse biz onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Artık yeter Fadılımı bıraksınlar. Tek kişilik hücrede tutuluyor. Kızı var onu görmeden büyüdü. İki oğlum öldürüldü, Fadılım eve gelsin. Oğlum cezaevinde biz burada çürüyoruz. Çocuklarımı haksız yere öldürdüler. Ben adalet istiyorum. Sadece kendim için değil herkes için adalet istiyorum. Suçsuz yere cezaevinde tutulan herkes serbest bırakılsın. 543 gündür burada bize zulüm ediliyor. Bize ne yaparlarsa yapsınlar adalet gelmeden buradan kalkmayacağız. Oğlum gelmeden buradan kalkmayacağım. Öleceksem adliye binası önünde öleyim. Vicdanlı davransınlar.”

Bu arada Adalet Sergisi de ikinci gününde devam ediyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü ve yeni adli yıl açılış günü olması nedeniyle “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan yerde “Adalet Sergisi” açılmıştı.

Sergide Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraflar, Emine Şenyaşar ve adalet konulu çizilen karikatürler, 14 Haziran 2018 tarihinde yaralıların saldırıya maruz kaldığı ambulansın fotoğrafı sergileniyor