Anne Beçet: Tecridi sona erdirin!

Fedai eylem düzenleyen tutsak Ayten Beçet’in annesi Fatma Beçet, “Tecrit artık bitmeli. Başka annelerin yüreği yanmasın" dedi.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecride karşı saat 05.00 sularında fedai eylemle yaşamına son veren 24 yaşındaki Ayten Beçet'in cenazesini almak için babası ve amcası İstanbul'a doğru yola çıktı. 

Antep’in merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki evlerinde kızının yaşamına son verdiğini çıkan haberler üzerine komşularından öğrenen Fatma Beçet, MA'ya konuştu. 

'AÇLIK GREVİNDEKİLERİ ZİYARET ETMEMİZİ İSTEDİ'

Kızıyla en son 2018'in Haziran ayında Ramazan Bayramı’nda açık görüşte gördüğünü söyleyen Anne Beçet, geçtiğimiz Perşembe günü telefon görüşmesi yaptıklarını aktardı ve şöyle konuştu: “Bana cezaevinde durumunun rahat olduğunu, kendilerini hiç düşünmememizi söyledi. Açlık grevindeki arkadaşlarına o bakıyordu. Açlık grevinde değildi. Telefonda bana ‘Ben burada bir şey yapacağım’ dedi. Ama dediğini anlayamadım. Bana ‘açlık grevinde olan arkadaşların yanına neden gitmiyorsunuz?’ diyerek kızmıştı.” 

'TECRİT BİTMELİ'

Anne Beçet, tecride tepki göstererek, "Öcalan üzerindeki tecridi bitirsinler. Bu savaş bitsin. Ölümlerin yaşanmasını istemiyoruz. Benim yüreğim yandı, başka annelerin yüreğinin yanmasını istemiyorum. Anneler artık bu savaş için ayağa kalkıp ‘yeter’ desin. Kaç aydır insanlar açlık grevinde" şeklinde konuştu.

İstanbul’daki Yenibosna Adli Tıp Kurumu’nda bekletilen Ayten Beçet'in cenazesinin alındıktan sonra Antep'e getirileceği belirtildi.