Anneler Meclis'te eylemde: Bakanla görüşene kadar...

Açlık grevindeki tutsakların anneleri, Meclis'te oturma eylemi başlattı. HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, annelerin, tecride karşı bakanla görüşmek istediklerini açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı çocukları açlık grevinde olan 21 anne, Meclis’te oturma eylemi başlattı. Adalet Bakanlığı’yla görüşme talep eden anneler, bakanlıktan yanıt bekliyor. Anneler, talepleri kabul edilene kadar Meclis’te oturma eylemini  sürdüreceklerini açıkladı.

'BAKANLA GÖRÜŞENE KADAR AYRILMAYACAĞIZ'

HDP Grubu’nun salonunda Adalet Bakanlığı’yla görüşme taleplerine yanıt bekleyen annelere bir polis, Meclis’in eylem yeri olmadığını yönünde ifadeler kullanarak, salondan ayrılmalarını istedi. Anneler “Bakanla görüşene kadar ayrılmayacaklarını” ifade etti. 
Bir anne, “İstiyorsanız sürükleyerek çıkarın. Biz alışığız” dedi. HDP yöneticileri araya girerek, Bakandan randevu talebinde bulunulduğunu, sonucunun beklenmesini istedi.

KURTULAN: SÖZ ALMAYI BEKLİYORLAR

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kurtulan, annelerin bakanla görüşmek istediklerini belirterek, “Anneler, bakanın ağzından 'avukatları tekrar gidecek, bu adımı atacağız’ demesini beklediklerini söylüyor. Bu anlamda bir söz almak istiyorlar” dedi.