Anneler tecride karşı meydanlarda

Adana, Amed ve İstanbul'da tutsak yakınları, tecride karşı direnişlerine devam etti.

Çocukları ve yakınları İmralı tecridine karşı cezaevlerinde açlık grevi ile ölüm orucunda olan aileler, direnişlerini sürdürüyor. 

ADANA 

Adana’da tutsak ailelerinin İsmet İnönü Parkı’nda başlattığı oturma eylemi 14’üncü gününde. HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları da annelerin eylemine katıldı.
Eylemlerine başlamalarıyla birlikte annelerin etrafı yine polislerce sarıldı.
Sıcak havaya rağmen yaklaşık bir saat boyunca sürdürdükleri eylemlerinde anneler, tecridin tamamen sonlandırıldığı yönünde devlet nezdinde açıklama yapılmasını istedi. Anneler, "Tecrit kalkana kadar alanlarda olacağız" mesajını verdi.

İSTANBUL

Tutsak yakınlarının Bakırköy L Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlattığı oturma eylemi devam etti. E-5 otoyolu kenarında bir araya gelen ailelere, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği  (ÖHD) üyesi avukatlar ile çok sayıda kişi destek verdi.  
Cezaevi önüne gitmeleri engellenen tutsak yakınları, HDP İlçe Örgütü binasına gitmek üzere E-5 karayolu boyunca yürüyüşe geçti. 
Aileler, yol boyunca polislerin, "Acele etsenize, bu sıcakta her gün sizinle uğraşıyoruz" şeklinde tacizlerine uğradı.

AMED

Annelerin Amed'de sürdürdüğü oturma eylemi de 23'üncü gününde devam etti. Koşuyolu Parkı karşısında bulunan eski un fabrikası önünde toplanan ailelerin eylemine, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, HDP ve DBP yöneticileri de katıldı.
Polis ablukasında gerçekleşen oturma eyleminde tutsak yakınları, düdük çalıp alkış tutarak, zılgıt çekerek polisin tutumunu protesto etti. 
Tutsak yakınları, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAY-DER) binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında tutsak annelerine destek veren halka polislerin müdahale ettiği görüldü. Yürüyüşün ardından anneler, TUAY-DER binası önündü açıklama yaptı. 
Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde 84 gündür açlık grevinde olan Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, "Tecrit kalkana kadar çocuklarımız açlık grevinden çıkmayacak. Çocuklarımızın talebi talebimizdir” dedi.