Annelerden TMMOB ve Devrimci 78’liler'e ziyaret

Ankara’da nöbette olan tutsak anneleri, TMMOB ve Devrimci 78’liler'i ziyaret etti. 

İmralı tecridine karşı açlık grevi ve ölüm orucundaki çocukları için Meclis'te başlattıkları eylemi HDP Genel Merkezi'ne taşıyan beyaz tülbentli annelerin eylemi, 10’uncu gününe girdi. Anneler, TMMOB ve Devrimci 78’liler Girişimi Ankara Şubesi yanı sıra bazı kurumları ziyaret etti. 

'HEPİMİZ BİR OLMALIYIZ'

TMMOB ikinci başkanı Selçuk Uluata ve beraberindeki heyet, annelerin taleplerini dinledi. Anneler adına söz alan Nezahat Teke, “Açlık grevleri biterse hepimize daha fazla iş düşecek. Sağlık sorunlarından kaynaklı hepimiz bir olmalıyız. Bittiği takdirde neler yapılması gerektiği çok önemli” dedi.

Annelerin tek talebinin çocuklarının bu süreçten sağlıklı bir şekilde çıkması olduğunu dile getiren Teke, “Annelerimiz hâlâ sokakta. Polisler tarafından coplanıyor, dayak yiyor, insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya" diye belirtti.

ULUATA: BAKANLIK YANIT VERMEDİ

Ardından söz alan TMMOB ikinci başkanı Selçuk Uluata da, konuyu yakından takip ettiklerini dile getirdi. “Biz bu süreçte sizden bağımsız değiliz. Ne kadar sesimiz az çıksa da bu süreci KESK, TTB ve TMMOB olarak yürütüyoruz. Sizinle beraberiz bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz” diyen Uluata, “Umarım, bu süreç daha iyi olur. TTB bir ekip kurdu sağlık süreci için. Bizde bölgede TMMOB olarak konuya dikkat çekmek için hem açıklamalar yaptık hem de Adalet Bakanlığı’ndan açlık grevleri ile ilgili görüşmek için talepte bulunduk ancak bizim talebimize da yanıt verilmedi” diye konuştu.

YAVUZ: BİZLER DE 'KARDEŞLERİMİZ ÖLÜYOR' DEMELİYİZ

Anneler daha sonra Devrimci 78’liler Girişimi Ankara Şubesi'ne geçti. Devrimci 78’liler Girişimi Ankara Şube Başkanı Hüseyin Esentürk de, “Bizim düşlerimize hep anneler sahip çıktı” diyerek, annelerin yanında olduklarını söyledi. Dernek kurucularından Cumhur Yavuz da, şunları söyledi: "Biz bu halimizle Türkiye'yi anlatmak istemiyoruz. Sizler bölgelerde devletin her halini görüyorsunuz. Analarımız, Ulus'tan Kızılay’a kadar 'evlatlarımızı öldürüyorlar' dediler. Bizler de 'Kardeşlerimiz ölüyor' demedikçe bir şey olmayacak.”

GÜR: SESİNİZİ DUYURAMADIK

Diyarbakır Cezaevi’nde ölüm orucunda yaşamını yitiren Devrimci Yol Kürdistan Sorumlusu Orhan Keskin’in ablası İpek Gür de, "Sizlerin acılarını anlayamam ama gözyaşlarımız aynı. Bizi bağışlamayın, Türkiye'nin batısında sizlerin seslerini duyuramadık, sizler yerlerde sürüklenince bizler burada bir şey yapamadık" diye belirtti.

NÖBETE DEVAM EDİLDİ

Heyet, kurum ziyaretlerini bitirdikten sonra HDP Genel Merkezine geçerek nöbetlerine devam etti. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Meclisi de anneleri parti genel merkezinde ziyaret etti. Annelere HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir eşlik etti.

HDK Ankara Meclisi üyeleri, annelerin yanında olduğunu belirtti. HDK Meclis Eşsözcüsü Hüseyin Arslan, “Umuyoruz ki tecrit ortadan kalkacak ve çocuklarınız en kısa zamanda yeniden sağlıklarına kavuşacaktır” dedi.

Anneler, ziyaretlerini Sosyalist Kadın Meclisleri ve Dersimliler Derneği’yle sonlandıracak.