AP: Suriye’de zoraki demografik değişiklikleri finanse edemeyiz!

Türkiye’nin işgal saldırılarının derhal durdurulmasını isteyen AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Dr. Sergey Lagodinsky, zoraki demografik değişikliklerin finanse edilmeyeceği uyarısı yaptı.

Lagodinsky tarafından yapılan açıklamada, işgal saldırılarının insani, jeopolitik ve karşılıklı olarak iki tarafın kayıpları noktasında yol açacağı sonuçlardan ‘endişeli’ olunduğu vurgulandı.

Türkiye’nin Suriyeli mültecilerden dolayı AB’den aldığı yardımlara dikkat çeken Dr. Lagodinsky, “AB’nin Türkiye toprakları dışında herhangi bir mülteci yerleştirme planını finanse etmeyeceğini temin etmeliyiz” dedi.

ZORLA GÖÇERTME VEYA YERLEŞTİRMELERİ FİNANSE EDEMEYİZ”

Türkiye’nin Kürt ve diğer halkları yerlerinden ederek Suriyeli mültecileri yerleştirme planlarına işaret eden Dr. Sergey Lagodinsky, “Bizler (AB) zorla demografik değişiklikleri hiçbir şekilde finanse etmemeliyiz; özellikle de zaten topraklarını terk ederek kaçmış olan insanların sırtından yapılacak değişiklikleri” dedi.

Amerikan askerlerinin çekilme kararının hem bölge hem de Avrupa için büyük riskler içerdiğinin altını çizen Dr. Lagodinsky, yaşananların Avrupa Birliği’nin etkili, tutarlı ve koordineli bir güvenlik ve dış politikaya ihtiyacı olduğunu gösterdiğini belirtti. AB’nin Suriye’de barışın sağlanmasında şimdiye kadar hiçbir şekilde etkili bir aktör olamadığına vurgu yapan Dr. Lagodinsky, bunun AB’nin ev ödevlerini yapmadığının ispatı olduğunu ifade etti.

Lagodinsky, “Türk birliklerinin Suriye’deki işgali AB ile Türkiye arasındaki gelecekteki ortaklık açısından ciddi bir sorundur” diye de uyardı.