Arjantin İşçi Partisi PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Arjantin İşçi Partisi (Partido de Trabajadores) dayanışma mesajı yayınlayarak PKK’nin 41. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan Arjantin İşçi Partisi, “20 yıldır hukuksuz bir şekilde tutuklu olan PKK’nin kurucusu, büyük savaşçı Abdullah Öcalan’ı da selamlıyoruz” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “İşçi sınıfı ve halkların yanı sıra yeryüzü ve var ettiği her şey için, baskı ve sömürüden uzak bir toplum yaratma amacıyla mücadele eden Kürt halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Gün be gün kadın ve halk devrimini inşa eden Kürt savaşçıların destansı ve emsal teşkil eden mücadeleleri kadar takdire şayan başka bir şey yok bizim için; onlarca yıl sabır ile büyüttükleri emekle maçoluk, ataerkillik, İslam Devleti ve soykırımcı Türk devletinin karşısında durarak devrim sürecine liderlik etmeyi başaran kadınlar. Bu bağlamda, Türk devletinin tetikçileri tarafından katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız ve yoldaşları Leyla ve Fidan’ı da anıyoruz.

Aynı zamanda, 20 yıldır hukuksuz bir şekilde tutuklu olan PKK’nin kurucusu, büyük savaşçı Abdullah Öcalan’ı da selamlıyoruz. Sizin halkınız ve bütün halklar, bizler sizin özgürlüğünüz için savaşıyoruz. Kürdistan kazanırsa, biz de kazanırız.”

Türk ordusu tarafından uygulanan vahşeti şiddetle kınayan Arjantin İşçi Partisi, YPG/YPJ güçlerinin sergilediği direnişi selamladı.