Asrın Hukuk Bürosu: Derhal İmralı'ya gitmeliyiz!- YENİLENDİ I

Asrın Hukuk Bürosu, İmralı Adası'nda çıkan yangına ilişkin, "Tecrit koşullarında her habere ciddiyetle yaklaşılmalı. Derhal İmralı'ya gitmeliyiz" dedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bulunduğu cezaevinin olduğu İmralı Adası’nda orman yangını çıkması üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

'DERHAL GÖRÜŞMELİYİZ'

Asrın Hukuk Bürosu'nun açıklaması şöyle:
"27.02.2020 tarihinde İmralı Adası’nda yangın çıktığı haberi basında yer almıştır. 7 Ağustos 2019 tarihinden bu yana engellenen görüşme başvurularımızla beraber İmralı Adası’nda tutulan müvekkillerimiz hakkında hiçbir bilgi sahibi değiliz. Bu nedenle çıkan yangın hakkında ayrıntılı bilgimiz olmayıp basından öğrenmiş bulunmaktayız. Müvekkillerimizin sağlık durumları ile cezaevi koşullarının gözlemlenmesi ve kaygılarımızın giderilmesi amacıyla derhal görüşmemizin sağlanması için Adalet Bakanlığına ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduk. Süreci yakından takip ediyoruz. Tecrit koşullarında her türlü habere ciddiyetle yaklaşılması gerektiğini hatırlatıyor ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz."

ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURU

Öcalan’ın avukatları Raziye Turgut, Mazlum Dinç, Rezan Sarıca ve İbrahim Bilmez ise İmralı’da çıkan yangın nedeniyle müvekkilleri ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu.
Başvuruda şu  ifadelere yer verildi:
"Müvekkilimiz Sayın Öcalan ile en son yaptığımız 7 Ağustos 2019 tarihinden bu yana herhangi bir şekilde ne görüşebildik ne de mektup veya telefon gibi iletişim araçları ile haberleşebildik. Bu yaşanan olağanüstü yangın durumu bizlerde ve müvekkillerin ailelerinde ciddi anlamda kaygıya yol açmıştır. Müvekkillerimiz Sayın Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın sağlık durumları ile cezaevi koşullarının gözlemlenmesi başta olmak üzere söz konusu bu kaygılarımızın giderilmesi açısından derhal görüşmemizin sağlanmasını talep ediyoruz."