Asrın Hukuk Bürosu’ndan 350 avukata teşekkür

Asrın Hukuk Bürosu, İmralı’ya gitmek için Türkiye Adalet Bakanlığı’na başvuran yüzlerce avukata dayanışmalarından dolayı teşekkür etti.

22 ülkeden 350 avukat Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsaklarla görüşmek için Türkiye Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Avukatlar başvuru mektubunu Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenledikleri bir basın toplantısı ile açıkladı.

Asrın Hukuk Bürosu, dayanışmada bulunan avukatlara teşekkür etti. Avukatların listesini de Twitter hesabında paylaşan Asrın Hukuk Bürosu, şunları ifade etti:

“Avrupa’nın tüm ülkelerinden Avustralya’ya, Güney Afrika’dan Güney Kore’ye, Hindistan’dan Amerika’ya, Brezilya’dan Japonya’ya 350 avukat ve hukuk kurumu Adalet Bakanlığı’na başvuru yaparak; mutlak tecrit koşullarında tutulan ve 17 ayı aşkın süredir haber alamadığımız müvekkillerimiz Sn.Abdullah Öcalan, Sn.Hamili Yıldırım, Sn.Ömer Hayri Konar ve  Sn.Veysi Aktaş ile görüşme talep etmişlerdir. Mevcut tecrit halinin ve savunma hakkına sürekli müdahalenin hukuka aykırılığını ifade ederek bizlerle dayanışma gösteren tüm meslektaşlarımıza ve kurumlara teşekkür ederiz.”