Asuri-Süryaniler ABD’nin PKK kararını kınadı

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), “Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK öncü lider kadrolarına yönelik ABD tarafından alınan kararı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan MÖP, ABD’nin PKK ve KCK’nin yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın başına ödül koymasını kınadı.

“Kararı şiddetle kınıyoruz” diyen MÖP, “Halkların umudu haline gelen öncü devrimcileri saygı ile selamlıyoruz” diye ekledi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ortadoğu, Orta Asya ve Mezopotamya coğrafyasında 16 yüzyıldan günümüze ilk defa bütün halkların, dinlerin, kültürlerin, inançların, mezheplerin, dillerin ve kadınların eşit koşullarda yaşaması için yaşamın her alanında mücadele veren PKK hareketinin bu değerli devrimci öncü liderlere yönelik bu karar, adeta bu coğrafyalarda yaşayan bütün ezilen kesimlerin onurlu iradesine yönelik bir saldırıdır.”

Bu saldırının aynı zamanda Ortadoğu, Orta Asya ve Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Asuri/Süryani/Kledani, Ermeni, Rum ve diğer Hiristiyan ulusların iradesine bir saldırı olduğunu belirten MÖP, “ABD’nin eğer alması gereken bir karar varsa, her tarafa terör, gericilik, ırkçılık ve faşizm yayan Türk devletin faşist elemanlarına karşı alsın!” diye kaydetti.

Açıklama şöyle noktalandı: “MÖP olarak, PKK’nin öncü kadroları olan Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ı kendi irademiz olarak görüyor, bu iradeye her koşulda sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Dünya demokratik kamuoyunu Türk devlet faşizmine, gericiliğe, siyasal İslam zihniyetine ve İŞİD gibi barbar zihniyetlere karşı büyük mücadele veren bu öncü devrimcilere yönelik alınan karara karşı durmalarına çağrıda bulunuyoruz.”