ATİK’ten ırkçı saldırılara tepki

Irkçı cinayetlere tepki gösteren ATİK, “Irkçılığın ve ayrımcılığın olmadığı bir dünya yaratana kadar sokaklardan ayrılmayacağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) şunları belirtti: “Halim Dener, Oury Jalloh, Berkin Elvan, Barış Çakan... George Floyd. 25 Mayıs'ta Minneapolis'te bir polis memuru tarafından öldürülen George Floyds'un düşmesi, fıçıyı taşıran son damla oldu. Bize şu anki ırkçılık ve polis şiddetinin nasıl olduğunu gösterdi. O zamandan beri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki neredeyse tüm büyük şehirlerde ve dünya çapında birçok ülkede her gün yüz binlerce katılımcı ile protestolar düzenleniyor. Düzenlenen protestolara katılıyor ve selamlıyoruz!

Kitle hareketinin baskısı altına kalan ABD başkanı eyaletlerdeki ‘yağmacıları’ vurmakla tehdit ederek bir katliama çağrı yaptı. Irkçı ve saldırgan açıklamaları, 15 eyalette protestoculara karşı ulusal muhafızlarını seferber etmesine yol açtı. Bu süreçten itibaren gece sokağa çıkma yasağı uygulandı bundan destek alan polis, araçlarıyla kitlenin içine dalmaktadır. Kim zamanında kaçmazsa vurulmakla tehdit edilmektedir. Sözde ‘insan haklarını’ savunanlar bu saldırıyı izlemekle yetinmektedir. Saldırıya karşı sessiz kalan herkes suç ortağıdır!

‘Bu toplumun örgütlenme biçimi nedeniyle, her yerdeki şiddet nedeniyle bu tür patlamaların olmasını beklemelisiniz. Böyle tepkiler beklemeniz gerekiyor.’ Kara Panterler hareketi sırasında Angela Davis'in bu açıklaması bugün her zamankinden daha aktüelliğini korumaktadır. Bugünün ‘patlaması’ bekleniyordu ve haklı. Polis memuru birkaç gün içinde tutuklanmış olsa bile, herkes hala binlerce halka saldırılar devam etmektedir. Bir haftadan az bir sürede, protestolar sırasında 8.000 kişi tutuklandı. Ama bu saldırılar bizi yıldıramayacaktır ve daha da çoğalacağız.

Protestolardan Antifa'nın ‘terör örgütü’ olarak sorumlu olduğu ifadesiyle ABD Başkanı Trump yeni bir tartışma başlatmaya çalışıyor. Anti-faşizm hayat kurtarır ve ırkçılık ve polis şiddeti hayatımızı tehlikeye attığı sürece durmaz.

Polis şiddetine ve ırkçılığa karşı sokaklara çıkan protestocularla dayanışma içerisindeyiz! Irkçılığın ve ayrımcılığın olmadığı bir dünya yaratana kadar sokaklardan ayrılmayacağız.”