Atalan: IŞİD, Türkiye'de Êzidîleri mi satıyor?

HDP Milletvekili Ali Atalan, DAİŞ'in Türkiye'de Êzidî kadın ve çocukları sattığına ilişkin iddiaları Meclis'e taşıdı.

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, 'Êzidî köle pazarı' iddialarına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Atalan, yazılı önergesinde, "Irak ve Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan IŞİD’lilerin, esir olarak tuttukları Êzidî kadınları sattıkları ‘köle pazarları’nı Türkiye’ye taşıdığı şeklinde bilgiler basına yansımıştır. IŞİD’in, Türkiye’nin başkenti Ankara, Antep ve Urfa şehirlerinde Êzidî kadın ve çocukları köle olarak sattığı şeklinde vahim iddialar vardır" diyerek, şu soruları yöneltti:

'ÖNLEM ALDINIZ MI, SORUŞTURMA YAPTINIZ MI?'

"Söz konusu iddia doğru mudur? Tarafınıza ulaşmış bu yönlü bir istihbarat var mıdır?

Bu iddialar doğruysa, bir insanlık suçu olan insan ticaretinin sorumluları kimlerdir? Bu kişiler ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Söz konusu iddialar üzerine kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

Antep ve Urfa şehirleri başta olmak üzere, son iki yılda Türkiye’de artan ‘köle ticareti’ iddialarından sonra aldığınız önlemler nelerdir?

Daha önce Almanya’daki TV-radyo kanalları başta olmak üzere farklı ajanslarının haberleştirdiği 'IŞİD’in Antep’teki yapılanması ve köle ticareti' iddiaları hakkında inceleme-soruşturma yapılmış mıdır?"