Atay: Biz halklar ile ittifak yaptık

AKP faşizmine karşı duran tek kalenin HDP olduğunu dile getiren Barış Atay, HDP'nin halklarla yaptığı ittifak sonucu bu seçimde AKP'ye büyük bir darbe vuracağını kaydetti.

Türkiye'de oyunculuğu, muhalif kimliği ve toplumsal olaylara gösterdiği duyarlılıkla tanınan Barış Atay, 24 Haziran seçimlerinde Antakya'dan Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. sıra milletvekili adayı oldu. Sahneden siyasete adım atan Atay, 1981 yılında Almanya’da doğdu. 1999'a kadar orada yaşadıktan sonra Antakya'ya yerleşti. Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünü kazanan Atay, tiyatroya olan düşkünlüğü ile okulunu yarıda bırakıp, İstanbul’un yolunu tuttu. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Atay, 2013 yılında, "Redhack" soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, serbest bırakıldı. Atay yoğun seçim çalışmalarını ve 24 Haziran seçimlerini ANF’ye değerlendirdi.

‘HDP BARAJI GEÇME ZORUNLULUĞU VAR’

Ülkeyi karanlığa sürükleyen iktidara karşı sorumluluk alarak HDP'de yer almayı uygun gördüğünü dile getiren Atay, "24 Haziran'da çok önemli bir seçime gidiyoruz. Keskin bir viraj söz konusu. Halkın 16 yıldır zulüm gördüğü AKP iktidarına karşı, HDP'nin sol sosyalist örgütlerle ve devrimcilerle girdiği bu ittifakın, çok önemli bir ittifak olduğunu düşünüyorum. HDP'nin Cumhur ve Millet ittifakına alınmadığı dönemde halkla bu dayanışma çok önemli" diye konuştu.

AKP faşizmine karşı duran tek kalenin HDP olduğunu dile getiren Atay, şunları belirtti: "Kendi bölgemiz olan Hatay bölgesinde, Suriye politikasının yarattığı ekonomik sıkıntılar ve sosyolojik yapının değişmesi ile ilgili endişeler var. Ama buna rağmen HDP'nin bu dönemde barajı geçmesi zorunluluğu söz konusu. Bu sayede AKP faşizmine bir darbe vurulacak. HDP, Antakya halkında özellikle büyük bir karşılık bulmuş durumda. Sonuna kadar dayanışma içindeler ve çok güzel bir sonuçla bizi meclise uğurlayacaklarını düşünüyorum."

'SORUNLARI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ'

Atay, milletvekili olarak Meclise girmesi halinde ise öncelikle Suriye savaşının Antakya'ya yansımalarını Meclise taşıyacağını vurguladı. Antakya'nın toplumsal, kozmopolit yapısına ve ekonomisine ciddi anlamda darbe vurmaya çalışan bir iktidar olduğunu belirten Atay, bu sorunların acilen dile getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle Antakya'nın sorunlarını Meclise taşıyacağını söyleyen Atay, yoksa milletvekili olmanın bir anlamı olmadığını kaydetti.

Halkın aynı zamanda çok ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Atay, sözlerini şöyle tamamladı: "Suriye politikasının yarattığı yıkımdan dolayı Hatay halkının çok ciddi ekonomik sıkıntıları var. Öncelikle amacımız buradaki bu ekonomik yıkımın düzeltilmesi için halkla koordineli olarak dayanışma içerisinde olmak.

Tarım politikaları, işsizlik ve artan kadın cinayetleri bölgede önemli sorunlardan birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. Tabi ki önümüzde çok uzun soluklu bir çalışma olacak. Halk komiteleri ve halk meclisleriyle bu durumları değerlendireceğiz ve ortak bir çalışma yürüteceğiz. Tek başına bir milletvekilinin çözebileceği bir sorun değil. Ama eminim ki halkla beraber dayanışma içerisinde çok daha rahat çözebileceğimiz sorunlar."