Ateşin Çocukları İnisiyatifi: 3 yer yakılarak küle döndü

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Adana’nın Seyhan, Antalya Gazipaşa, Antalya Kepez’de 3 yeri yakarak küle döndürdüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Ateşin Çocukları İnisiyatifi, “Özgür olmak isteyen, düşmanın tecavüz, soykırım, işkence ve kayyumlarına karşı tepkisi olan, intikam almak isteyen, namuslu ve şerefli Kürdün; faşist Türklerin yaşamını haram eden, her şeyi burunlarından fitil fitil getirmek için çare, yöntem ve taktik vermek üzerine inşa edilmiş tüm Kürt halkının inisiyatifidir” dedi.

Dünyanın güçler dünyası olduğu belirtilen açıklamada, özgür olmayana, müdahale etmeyene ve değerlerine sahip çıkmayanlara, dünyanın hiçbir yerinde yaşam hakkı olmadığı da vurgulandı.

Özgürlüğün mücadele edenin olduğu belirtilen açıklamada, “05 Haziran 2020 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan bankamatik inisiyatifimiz tarafından yakılarak küle dönmüştür. Para kasalarını dolduran Kürt düşmanı banka baronları intikam ateşiyle daha fazla yüzleşeceklerdir” denildi.

Yine 5 Haziran günü Antalya Gazipaşa’da açılışını Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı bir mekanın da ateşe verildiği dile gelen açıklama şöyle devam etti: “06 Haziran 2020 tarihinde Antalya Kepez’de Hasan Çevik isimli bir faşiste ait olan iki katlı market yakılmış içerisinde 6 milyonluk malzeme olan market küle dönmüştür. Devletten yardım dileyen ve ‘yirmi yıllık yatırımım gitti’ diye feryat edenler Kürdün bin yıllık emeklerini ve ülkesinin yakılmasını unutmayacağını bilecektir. Er ya da geç bunun hesabı sorulacak ve intikamı alınacaktır.”