Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nden 111 yerde yakma

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, AKP-MHP güçlerine karşı yakmalarını sürdürüyor. İnisiyatif, 111 yerde yakma yaparken, intikam mesajları verdi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Varlığı ve özgürlüğü tanınmayan, katliamdan geçirilen bir halkın çocuklarıyız. Faşist Türklerin Dersim’de süngüledikleri binlerce Kürt kadının uçurumlarda yankılanan çığlıkları unutulacak mı sandınız? Darağaçlarında asılan atalarımızın vasiyetleri, parçalanmış çocuğunun bedenini eli ile toplayan annelerin feryadı unutulacak mı? Yakılan ve külleri bile bırakılmayan beş bin Kürt köyünün anısı silenebilir mi" ifadeleri yer aldı.

'ŞEHİRLERİNİZİ KÜL EDECEĞİZ!'

Açıklamada şu mesajlar da verildi:

"Her türlü vahşeti uyguladığınız, sürgünlere, zindanlara, tabutlara sığdıramadığınız bir halkı şimdi mi bitirecekseniz? Hiç kimse hayal dünyasında yaşamasın ve bunu sorulmaz zannetmesin. Yüreğimizde Cizre bodrumlarında yaktığınız kardeşlerimizin intikam vasiyetini taşıyoruz. Her vahşetinizi misli ile size yaşatmak namus ve şeref borcumuzdur.

Bizim Kürt düşmanı yamyam sürüsünden duyacağımız ve öğreneceğimiz son şey doğa dostluğu ve insanlıktır. Kürtlerin özgürlüğüne karşı olan herkesin cehennem ve kıyameti yaşayarak bizi anlayacakları intikam dönemidir. Bütün şehir ve köylerinizi ateşle arındırarak ve yakarak bu düşmanlığa cevabımızı vereceğiz. Erdoğan'ın sokak serserileri olan bakanları her zaman programlarını iptal ederek sağa sola koşturup çaresizce açıklamalar yapıyorlar. Bahçeli ve Süleyman Soysuz istedikleri kadar tehdit etsinler, her gün doğumu ve batışında ateşten çemberle sarılı yurtlarını göreceklerdir.

Yaptığınız her türlü ve aşağılamalara Kürt ulusunun şehirlerinizde yankılanan özgürlük çığlığı olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nin öfkesi ile cevap verdik. Evleriniz ve şehirleriniz kül olurken ağlamayın, feryadı figan etmeyin çünkü fazlası olacaktır. Bize yaptığınız zulmün ve acıların hesabıdır.

Efrîn yakılıp bombalanırken alkış çalıp sevinenler Kürtlerin intikam ateşi ile sarılı Hatay Belen'e bakarak 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi kimdir' sorusuna cevap bulsunlar.

KÜRT HALKINA ÇAĞRI

Kürdistan'ın baş eğmeyen, teslim olmayan ve direnen onurlu insanları! Ülkemizi koruyarak binlerce şehidin vasiyetini yerine getirmek ve intikam almak Kürt ulusundan olan herkesin namus ve şeref borcudur. Hiçbir şey yapmayıp, sadece izleyen, korkularının esiri olan Kürdüm, yurtseverim diyemez. Ana diyarını sevenler, onu viraneye çevirenlerin şehirlerinde beterini yapacaktır. Yaşadığınız her yerde başta Kürdistan şehitlerinin anısı ve vasiyeti olan özgürlük için faşist Türklerin her şeyini yakarak hesap sormak tarihi vasiyeti günün yurtseverlik görevidir. Düşmanın şehirlerinde intikam ateşini yakan Kürtler cesaret ve yurtseverliğin timsali Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nin doğal üyesidirler. Hepinizi selamlıyoruz. Bekalarını sarsan ateşi gürleştirin!"

EKİM BİLANÇOSU

İnisiyatif, Ekim ayında yakılan yerlerin bilançosunu da şöyle duyurdu:

"ARAÇ-OTO; 71

OTOBÜS; 11

DEPO; 6

MHP MERKEZİ; 1

FABRİKA; 12

İŞ YERİ; 2

RESTAURANT; 1

TEKNE; 3

TRAFİK KAZALARI; 2

Bir Türk polise özel yöntemle zehir enjekte edilmiştir.

Toplamda 111 farklı zaman ve mekânda yakma ve çeşitli taktiksel eylemler yapılmıştır."