Ateşin Çocukları: Anladıkları dilden cevap verelim!

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, 4 kentte eylemler gerçekleştirdiğini açıkladı, tüm Kürtlere "Düşmanın anladığı dilden eylem yapalım" çağrısında bulundu. 

Ateşin Çocukları İnisiyatifi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Terörist Türk devleti Kürdistan’ın taşını toprağını, ekinini, petrolünü, tüm zenginliğini sömürerek Türklere aktarıyor. Bu parayla bomba alarak nerede bir Kürt varsa orayı cehenneme çevirmek için her şeyi yapıyor" denildi.

'FAŞİSTE BİR DARBE DE SİZ VURUN!'

Açıklamada "Ey direngen, özgürlüğe susamış Kürt kadını! Namuslu Kürt erkeği! Nusaybin’de kurşunlanan çocuk! Roboskî’de uçaklarla parçalanan, Dersim’de katliamdan geçenlerin aileleri, dostları! Türk metropollerinde çalışan gençler, yaşlılar, faşist Türklere bir darbe de siz vurun! Herkes her şeyi yapamaz ama herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Bunun için şerefli olmak yeterlidir.

İnisiyatifimizin doğal üyeleri İzmir-Karabağlar’da bulunan tüm ATM ve bankaların camlarını taşla kırarak devlete zarar verdiler. Siz de! Evet, sen de dilinle, elinle, gözünle, ayağınla faşizme bir zarar ver.

Düşmanın anladığı tek bir dil vardır. Biz de o dilden cevap vereceğiz. Bu temelde namuslu ve şerefli bütün Kürt halkı inisiyatifin doğal üyeleri olarak küçük-büyük demeden nerede olursa olsun ellerinden ne geliyorsa faşistlere bir zarar vermeli, canlarını yakmalı, huzurlarını kaçırıp yüz yılın intikâmı alınmalıdır" denildi.

 Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Türkiye'nin 4 kentinde çeşitli eylemler gerçekleştirdiğini belirtti.