‘Ateşin Çocukları’ndan sabotaj eylemleri

Kendilerine Ateşin Çocukları adını veren bir grup, İstanbul ve Aydın’da iki fabrika, bir depo ve bir kamyon imha ettiklerini duyurdu.

Yazılı bir açıklama ile yakma eylemlerini üstlenen Ateşin Çocukları grubu, “İşgalci, soykırımcı Türk devletinden ateşten eylemlerimizle hesap sormaya devam ediyoruz. Ateşin Çocukları İnisiyatifi üyelerimizin Aydın, Kartal ve Arnavutköy’de gerçekleştirdiği ateşten eylemler sonucunda 2 fabrika, 1 depo ve 1 kamyon imha edildi” dedi.

İstanbul Arnavutköy’de 2 Kasım günü mobilya imalatı yapan bir fabrikayı hedef aldıklarını bildiren grup, eylem sonucunda fabrika ve bu fabrikaya ait bir kamyonun imha edildiğini belirtti.

28 Ekim’de Aydın’ın Germencik ilçesindeki bir pamuk fabrikasının deposuna eylem gerçekleştirdiklerini duyuran grup, eylemde 2 bin ton pamuk yanarak yok olduğunu kaydetti.

Bir mobilya atölyesinin hedef alındığı üçüncü eyleme ilişkin şu bilgiler verildi: “İnisiyatif üyelerimiz 17 Ekim günü İstanbul Kartal’da bir mobilya atölyesine yönelik ateşten eylem gerçekleştirdi. Bu eylem sonucunda mobilya atölyesi tamamen edildi.”