‘Ateşten çember oluşturuldu!’

Türk devletinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın gösterdiği iradeye ve güce karşı çaresiz kaldığını belirten gerilla Selim Rojhilat, “Etrafında ateşten çember oluşturan yüzlerce yoldaşımız vardır, onlardan biri de şehit Viyan Soran’dı” dedi.

HPG gerillalarından Selim Rojhilat, komplo konseptine karşı zafere ulaşacaklarını söyledi. 

YJA Star Komutanlarından Viyan Soran (Leyla Walî Huseyîn), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya ve tasfiyeciliğe karşı 2 Şubat 2006’da Heftanîn’de bedenini ateşe verdi. Şehadetinin 17. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan HPG gerillalarından Selim Rojhilat, Viyan Soran’ın eylemiyle çok şey anlattığını belirterek, şunları ifade etti: “Aradan o kadar zaman geçti, gerilla daha çok büyüdü ve büyüyecektir, çünkü şehit yoldaşlarımıza inanç ve bağlılık sözümüz var. En büyük gücümüzü Önderliğimizden ve şehit yoldaşlarımızdan alıyoruz. Önderliğimizin öğretisi ve manevi gücüyle gerillanın nasıl direndiği ortada.

EN BÜYÜK MÜCADELEYİ ÖNDERLİK VERDİ

Komplo, inkar ve soykırıma karşı direnen Kürt halkını hedef alan bir konseptin ürünüdür. Önderliğimiz buna karşı büyük bir mücadele verdi, vermeye devam ediyor. Önderliğimizin ve gerillanın iradesini kırmak için her şeyi denediler,  ancak Önderliğimiz duruşundan ve inancından asla taviz vermedi.

ATEŞ ÇEMBERİNİN EN GÜÇLÜ HALKASI

Faşist Türk devleti, Önderliğimizin gösterdiği iradeye ve güce karşı çaresiz kaldı. Önderliğimizin etrafında ateşten çember oluşturan yüzlerce yoldaşımız vardır, onlardan biri de şehit Viyan Soran’dır. Heval Viyan, bu çemberin en güçlü halkalarından biridir. Tekrar anıyor ve onların da hedefi olan Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştirmenin sözünü veriyoruz.”