'ATK'ye sevk edilen avukatlar derhal tahliye edilsin!'

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, bu sabah Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilen ölüm orucundaki meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hakkında derhal tahliye kararı verilmesini istedi.

Adil yargılanma talebiyle başladıkları ölüm orucunun kritik aşamasını geçen Halkın Hukuk Bürosu Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ın bu sabah Silivri Cezaevi’nden Adli Tıp Kurumu'nda sevk edildi.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, meslektaşları Timtik ve Aytaç hakkında derhal tahliye edilmesi talebiyle Çağlayan adliyesi önünde açıklama yaptı.

“Ebru ve Aytaç’ın hayatları yüksek risk altında talepleri karşılansın. Ebru ve Aytaç tahliye edilsin” yazılı pankartın açıldığı eylemde, sık sık, “ Devrimci avukatlar onurumuzdur” sloganı atıldı.

Adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak ve TAYAD’lı ailelerin de katıldığı eylemde, Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu adına açıklamayı Avukat Ayşegül Çağatay yaptı. Timtik ve Ünsal'ın bu sabah Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edildiğini bilgisini verdi.

RAPORDAN SONRA TAHLİYE TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK

Timtik ve Ünsal'ı yaşamları boyunca adalet için mücadele ettiğini hatırlatan Çağatay, "Avukat Ebru Timtik 35 kiloya avukat Aytaç Ünsal ise 55 kiloya düştüler. Sağlıkları ise her geçen gün biraz daha bozuldu. Her görüşümüzde yüreğimiz titreyerek ayrıldık yanlarından. Şimdi ise bir gün daha fazla hapishanede tutulmalarının onların bedenlerinde yaratacağı etkiler telafi edilemeyecek aşamaya geldi. Onlarca tahliye dilekçeleri verdik meslektaşlarımızla birlikte. Rapordan sonra tahliye talebi değerlendirilecek" dedi.

‘VAKİT KAYBEDİLMEDEN RAPOR ÇIKMALI!’

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın verilen emek ve çaba sonucunda ATK’ye sevk edildiğini vurgulayan Çağatay şöyle konuştu: “Şimdi hiç vakit kaybedilmeden oradan raporun çıkmasını ve 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir karar vermesini istiyoruz. Günlerle değil artık saatlerle yarışıyoruz. Yarın öğlen itibariyle Bayram tatili başlayacak ve bizim 24 saatten az zamanımız kaldı. Yıllardır bayramları arkadaşlarımızdan ayır geçiriyoruz. Ve artık bu bayramda arkadaşlarımızın bizlerle olmasını istiyoruz. Bayramda onların ait oldukları yerde ailelerinin yanında, çok sevdikleri halkımızın arasında olmalarını istiyoruz. Çünkü onların artık yaralar oluşmaya başladı incecik bedenlerini, kararan ellerini biz sağaltabiliriz. Arkadaşlarımızı derhal tahliye edin! Aksi halde sağlıklarında meydana gelen bir riskten sizler sorumlu olacaksınız!”

Avukatların 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünde bekleyişi sürüyor…