Av. Çakır: Mustafa Koçak 5 gün boyunca işkence gördü

Ölüm orucunun 255'inci gününde zorla müdahale edilen Mustafa Koçak ile görüşen avukatı Ezgi Çakır, müvekkilinin Aliağa Cezaevi kampüsü hastanesinde 5 gün boyunca işkence gördüğünü aktardı.

Adil yargılanma talebiyle tutulduğu Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde ölüm orucunun 255 gününde zorla müdahale edilen 28 yaşındaki Mustafa Koçak’ın işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

İradesi dışında 5 gün boyunca tutulduğu cezaevi kampüsü hastanesinden avukatları ve ailesinden habersiz bir şekilde Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne götürülen Koçak ile avukatı Ezgi Çakır görüştü.

HALATLARLA BAĞLADILAR, COP İLE TACİZ ETTİLER

Görüşmenin ardından bir video aracıyla açıklama yapan Çakır, müvekkilinin aktarımlarını şöyle paylaştı: “ Kafası ve vücudunun halatlarla bağladıklarını ve ‘ Seni sakat bırakacağız’ dediklerini aktardı. Sivil polislerin, MİT mensupları, doktorların , hapishane savcı ve müdürünün odada olduğunu tüm bunlara şahitlik ettiklerini ve dönem dönem de katıldıklarını beyan ediyor. Bilincini açık olmasına ve kabul etmemesine rağmen kendisine zorla müdahale edildiğini söyledi. Zaten vücudundaki izler ve morluklar da işkence altında müdahale edildiğini gösteriyordu. 5 gün tuvalete gitmesine dahi izin verilmediğini, bu yüzden ihtiyaçlarını altına yaptığını ve temizlenmediğini aktardı. Bizi hijyen diye içeriye sokmayanlar, Mustafa’yı altına yaptırıp 5 gün boyunca bekletenlerdir. Anüsünden cop sokulduğunu, taciz edildiğini ve devamlı küfürler ve hakaretlerle uğradığını söyledi.

'DAMARLARIMDAKİ PATLAKLAR ONURUMDUR!'

Kimi zaman 10 saat boyunca kollundaki serumu çıkartmaya çalıştığını; çıkartmayı başardığında ise serumun bacaklarına vurulduğunu ve damarlarının patlatıldığını aktardı. Kendisine gülüp, ‘ Bak şimdi kendine geliyorsun Mustafa’ diyerek dalga geçip, güldüklerini söyledi. Bir de mesaj da vardı; direnmeye devam ettiğini ve damarlarındaki patlakların onuru olduğunu ifade etti.”

Bu adaletsizliğin derhal son bulmasını isteyen Çakır, demokrasi güçlerine, meslek örgütlerine, milletvekilleri ve sanatçılara duyarlılık çağrısı yaptı.