Av. Şahin: Hükümet İmralı’da suç işliyor

Avukat Muharrem Şahin, AKP-MHP hükümetinin İmralı’da suç işlediğini belirterek, yeni gelecek hükümetin kanunları uygulamasının bile tecridi bitireceğini söyledi.

İktidarın sürdürdüğü politikayla Kürt sorununun çözülmediğinin görüldüğünü belirten Av. Muharrem Şahin, seçimlerden sonra gelecek iktidarın samimi olması halinde çözümün kolay olacağını ifade etti.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile daha önce defalarca görüşen Av. Muharrem Şahin, Abdullah Öcalan’ın seçimlere ve demokratik siyasete biçtiği role ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Av. Şahin, şunları söyledi: “Sayın Öcalan, kendi bakış açısıyla çözümü olmayan sorununun olmadığına inanır ve böyle de yaşar. Demokratik siyaseti ısrarla önceliyor ve ona çok değer biçiyor. Yakın zamanda yapılacak olan seçimlere baktığımızda da Türkiye’nin kuruluş yıllarıyla eşdeğer bir seçimdir. Bu ülkenin geleceği yeniden belirlenecek. Bir rejim değişikliği olma ihtimali var ve herkesin bu konuda bir duyarlılık göstermesi gerekir. Eğer bu süreçte Sayın Öcalan ile görüşmeler sağlanırsa toplumdaki ayrışmaya ve yükselen tansiyonun düşmesine katkı sunacağını düşünüyorum.”

KANUNU UYGULAMAK BİLE YETERLİ

AKP-MHP rejiminin, yerini olası yeni sisteme bırakması durumunda tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğinin altını çizen Av. Şahin, “Yeni gelen sistemin kanunu uygulaması bile yeterlidir bizim için. Kanun, görüşme koşullarının önünde engel bir halin olmadığını ve bunun da zorunluluk olduğunu söylüyor. Şu anda aslında bir suç işleniyor. Yeni sistem, bu suçu işlememeli” şeklinde konuştu.

YENİ İKTİDAR YETER Kİ SAMİMİ OLSUN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çözüm için defalarca ateşkes ilan ettiğini, önemli adımlar attığını hatırlatan Av. Şahin, şunları ifade etti: “Mevcut güvenlik politikalarıyla bu sorunun çözülmediğine hepimiz tanıklık ettik. O nedenle Kürt sorununun ana noktalarda çözümünün sağlanması için iktidara gelecek olan yeni sistemin işi kolay diyebiliriz. Yeter ki niyetlerinde samimi olsunlar. Bunun koşulları vardır. Bugüne kadarki yaklaşımla sorun çözülmedi. Bugün ekonomi, yargı ve siyasetin durumu ortadadır. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor. Tüm bunların çözümünün Kürt sorununun çözümünden geçtiğini biliyoruz. Bu konularda Sayın Öcalan ile iletişimin sağlanması durumunda, tüm bu sorunların çözülebileceğini hepimiz göreceğiz.”