Av. Bek: Tarsus'taki tutsaklar darp ediliyor

Av. Tugay Bek, Tarsus Cezaevinde tutsakların darp edildiğini, çıplak aramanın dayatıldığını ve savcılığın da buna göz yumduğunu belirtti.

Tarsus Kampüs Cezaevi, hak ihlalleriyle gündem olmayı sürdürüyor. 

MA'nın haberine göre, Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek de, ayakta sayım ve çıplak arama dayatmalarını kabul etmeyen tutsakların darp edilip, disiplin soruşturmalarına maruz kaldığını kaydetti. Bek, "Bu yapılan hak ihlaline ve hukuksuzluğa savcılığın da göz yumduğu düşüncesindeyiz" dedi.

'TUTSAKLAR DAYATMALARI KABUL ETMİYOR'

Bek, şu bilgileri verdi: "Mahpuslar askeri nizamda ayakta sayım dayatmasının bir hak ihlali olduğunu belirtip, bu dayatmayı kabul etmiyor. T1'de bu tip uygulamalar yok ama T2 ve T3'te bu uygulamalar ve gerilimler mevcut. Bu gerilimler had safhaya varmış durumda."

Av. Bek, Wernicke Korsakoff hastası olan feminist Yazar Aslıhan Gençay’ın cezaevindeki sorunları savcıya ilettiği için 15 gündür tek hücrede tutulmasını da hatırlattı.

'EFRÎNLİ KADINLAR GİZLİ TANIK BEYANIYLA TUTUKLU'

Av. Bek, yine Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki bağımsızlar koğuşunda tutulan Nigar Bakir, Şamiran Nahsen ve Yıldız Muhammet isimli Efrînli 3 kadının gizli tanık beyanlarıyla haksız bir şekilde tutuklu bulunduğuna da dikkat çekti. Nigar Bakir'in henüz 6 aylık olan Lilat isimli bebeği ile 3 aydır tutuklu olduğunu aklatan Bek, annenin yaşadığı stres nedeniyle sütünün kesildiğini ve bu nedenle bebeğini besleyemediğini anlattı.

Av. Tugay Bek, cezaevi idaresinin gerilim politikasına son vermesi gerektiğini söyledi.

HDP heyeti de cezaevi yönetimiyle görüşmüş ve tutsaklara dönük saldırgan uygulamaları aktarmıştı.