Av. Sinan Varlık’ın gözaltına alınması protesto edildi

Avukat Sinan Varlık’ın gözaltına alınmasını Kadıköy’de protesto eden Birleşik Devrimci Parti, komplo ve saldırılara mücadeleyi büyüterek yanıt vereceklerini vurguladı.

Birleşik Devrimci Parti, Avukat Sinan Varlık'ın gözaltına alınmasını Kadıköy Süreyya Operası önünde protesto etti. Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz Kaya yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı. “Saray komplolarına diz çökmeyeceğiz, devrimcileri bitiremezsiniz” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bu yumruk bükülmez sosyalistler yenilmez” sloganları atıldı.

ÇUBUK: BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ!’

Eylemde ilk konuşma Birleşik Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcu Gül Çubuk tarafından yapıldı. AKP- MHP-Ergenekon faşizmin ve Türkiye halklarına , devrimcilere, Kürt özgürlük hareketine saldırmaya devam ettiğini vurgulayan Çubuk, bu saldırıların hemen hemen tümünde ise yalancı itirafçıların kullandıklarını belirtti.

Bu saldırılara karşı yıllardır göğüz gerdiklerini ifade eden Çubuk, “Biz bu mücadeleyi başımıza bunların geleceğini bilerek hep birlikte yürütüyoruz. Biliyoruz hakkımızda tek tek ifadeler toplamaya çalışıyorsunuz. Sizin topladığınız bu ifadeler bizim için tek bir anlama geliyor; biz bu saldırıları bu partiye, şu partiye değil hepimize yapılmış olarak görüyoruz ve birleşik mücadelenin zeminin sağlamlaştırıyoruz. AKP-MHP faşizminin nasıl yenileceğinin yolunu biliyoruz. Sizi yeneceğiz saldırılarınızla bir adım geri atmayacağız. Diz çöktüremediğiniz, yenileceğinizi her gün hatırlatarak sokaklarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

PİROĞLU: SÖZ VERİYORUZ…

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise , ağır ve zor bir dönemden geçildiğini hatırlatarak, AKP-MHP blokunun iktidarını sürdürebilmek için her türlü saldırıyı yaptığını hatırlattı. İnsanların ölmesinin, enkaz altında kalmasının iktidarın umurumda olmadığını belirten Piroğlu, onların tek derdinin kendi varlıklarını devam ettirmek olduğunun altını çizdi. “Biz bu kör gidişe sessiz ve seyirci kalırsak iktidar sadece İstanbul’un değil bütün ülke çökecek” uyarısında bulunan Piroğlu, bu çöküntüyü ve sarsıntıyı her gün gördüklerini vurguladı. İşçilere, emekçilere, kadınlara ve gençlere yapılan her saldırının tüm halka yapılmış olan bir saldırı olduğunu kaydeden Piroğlu, “Hiç kimsenin yalnız kalmayacağı, yalnız yürümeyeceği sözünü veriyoruz. Bu sözümüzün arkasında duracağız. Ve bu iktidar ve saldırı mekanizmaları mutlaka kaybedecek; halklar ve işçi sınıfı kazanacak, biz kazanacağız” vurgusunda bulundu.

‘SİNAN VARLIK’IN HER PARTİĞİNE KEFİLİZ!’

Siyasi partilerin temsilcilerin teker teker söz alıp, birleşik mücadeleyi büyütme sözü verdiği eylemde Devrimci Parti adına açıklama Pircan Yaratan tarafından okundu. AKP-MHP-Ergenekon faşist ittifakı kendi varlığını sürdürmek için devrimcilere saldırmaya devam ettiğini belirten Yaratan, her sabah devrimcilerin, yurtseverlerin, muhaliflerin evleri, kurumları iktidarın kolluk kuvvetleri tarafından basılıp , talan edildiğini hatırlattı. Başta Kürt halkının temsilcileri, devrimcilikte ısrar eden yapılar olmak üzere birçok kurum bu saldırı ve imha politikası ile, sürekli bir operasyon dalgasıyla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Yaratan, Libya’da, Suriye’de, Kafkasya’da, Doğu Akdeniz’de savaşı ve gerilimi tırmandıran AKP-MHP-Ergenekon ittifakının ülke içerisinde savaş, sömürü ve sömürgecilik politikalarının karşısından duran her politik özneyi hedef aldığını kaydetti. Bu saldırıların bir tanesinin 6 Kasım sabahı gerçekleştirildiğini dile getiren Yaratan, Avukat Sinan Varlık’ın evinin jandarma tarafından basıldığını, arama usulleri uygulanmaksızın talan edilerek arandığını ve onlarca kitaba el konulduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin, işçilerin, devrimcilerin avukatı olan Varlık’ın her pratiğine kefil olduklarını vurgulayan Yaratan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde istihbaratın bir oyuncağına dönüşen itirafçılık, gizli tanıklık politikaları ile düşkün karakterler hedef alınarak ısmarlama ifadeler alınıyor ve devrimciler hedef gösteriliyor. İktidar polisi tarafından faaliyetlerine sekte vurulmak istenen, korkulan devrimciler hiçbir delil gösterilmeksizin hayalî gizli tanık ifadeleri ile, uydurma itirafçı beyanları ile tutuklanıp hapishanelere atılıyor. Biz buradayız, her direnişin içindeyiz. Devrimciler, sosyalistler, yurtseverler iktidarın tüm saldırılarına rağmen bugün burada yarın başka bir direniş alanında olacaktır. Tüm çabalarınız nafiledir. Darbeler, kırımlar, idamlar, faili meçhuller görmüş bir toplumsal hareketi durduramazsınız. Buna gücünüz yetmez. Yenilginizin mimarlarına geri adım attıramazsınız, sizi bekleyen sondan kaçamazsınız. Yenilginizin mimarıyız çünkü birleşerek geliyoruz. Darbe vurmaya çalıştığınız tüm devrimci kurumlar biziz. İleri doğru atılan her devrimci adım biziz. Artık zulmün üzerine yürümenin, özgürlüğe koşmanın zamanıdır. Devrimcileri bitireceklerini zannedenlere bu sokaklarda cevap vereceğiz. Operasyonlarınıza, komplolarınıza, gözaltı ve tutuklamalarınıza mücadeleyi büyüterek yanıt vereceğiz.”