Avaşîn’de kimyasalla şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

HPG, 7 Temmuz günü Avaşîn alanında işgalci Türk devletinin zehirli ve kimyasal gazla şehit ettiği gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen gerillaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgalci TC devletinin insanlık dışı saldırıları karşısında tarihin en görkemli direnişlerinden birini geliştirerek halkların özgürlük tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Hem savaş tünellerinde hem de hareketli timler şeklinde geliştirdiği modern savaş taktiğiyle sömürgeci Türk devletine Avaşîn alanında tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşatmaktadır. Özgürlük gerillamız karşısında tutunamayan işgalci TC devleti, durumu tersine çevirebilmek için tüm insanlık dışı uygulamaları ve en gelişmiş teknik olanakları sınırsız bir şekilde kullanmaktadır. Buna rağmen kısıtlı imkanlarla mücadeleyi zafer çizgisinde yürüten Kürdistan Gerillası, sahip olduğu sarsılmaz Apocu iradeyle yenilmezliğini bir kez daha somut olarak yürüttüğü savaş pratiğiyle ortaya koymuştur. Bu tarihi direniş sürecinde kırılmanın eşine gelen işgalci TC ordusu, gerillamıza karşı yoğun şekilde her gün zehirli ve kimyasal gazlar kullanmış, onlarca kez Direniş Alanlarını bombalamıştır. Zehirli ve kimyasal gaz saldırıları sonucu Baz yoldaşımız 7 Temmuz günü şehadete ulaşmıştır. İşgal saldırısının başladığı ilk günden itibaren en öz saflarda yerini alan, Girê Sor Direnişi’nin öncülerinden biri olarak işgalcilere ağır darbeler vurulan eylemlerde yer alan ölümsüz Apocu militanımız Baz yoldaşımız, zafer bayrağımızın taşıyıcılarından biri olarak halkımızın onurlu tarihinde her zaman büyük bir saygıyla hatırlanacaktır.

Baz yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baz Gever
Adı Soyadı: Fırat Şahin
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Ferman – Kerem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2021 / Avaşîn

 

Baz yoldaşımız yurtseverliği ve direnişçiliği ile Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde her zaman belirgin bir konumda olan ve yüzlerce değerli evladını Özgür Kürdistan için şehit veren Gever’de, yurtsever bir ailede doğmuştur. Partimiz PKK’nin işgalci Türk devletine karşı geliştirdiği tarihi direniş çizgisi ve bu çizginin yarattığı halk ve ülke gerçeği tüm Kürt gençliğini derinden etkilemiştir. Özgür yaşam seçeneğini Kürdistan dağlarında gören Kürdistan gençliği, akın akın gerilla saflarına gelmiş ve yaratılan değerlerin savunucuları olmuşlardır. Baz yoldaşımız da bir Kürt genci olarak bu hakikatten etkilenerek direniş geleneğinin bir parçası olmak için gerilla saflarına katılmıştır.

Baz yoldaşımız gerilla saflarına katıldıktan kısa bir süre sonra DAİŞ faşizminin Rojava ve Şengal’deki halkımıza karşı geliştirdiği insanlık dışı saldırılarına karşı bu alanlarda mücadele eden ilk grupların içerisinde olmuş ve insanlık için büyük bir tehlike oluşturan gerici güruhla savaşma şansını yakalamıştır.  Gerillacılığı savaş içerisinde öğrenerek büyük gelişim sağlayan Baz yoldaşımız, fedakar ve cesur özellikleriyle yanında bulunan tüm yoldaşlarına örnek bir Apocu militan olmasını bilmiştir. Savaş alanındaki gözüpekliği ve tavizsiz duruşu sayesinde DAİŞ faşizmine karşı elde edilen başarılarda önemli bir pay sahibi olmuştur. Bu savaş süreçlerinde iki defa yaralanmasına rağmen mücadele azminden ve kararlılığından bir an bile taviz vermemiş, bu özelliğiyle fedai çizgisinde yürümenin en somut örneklerinden biri olmasını başarmıştır. Şengal’in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinden sonra 2018 yılında tekrar gerillanın ebedi mekanları olan özgür Kürdistan dağlarına geri dönmüş ve devrim mücadelesine bu sefer doğası ve emekle yoğrulan yoldaşlığı ile şiirlere ve türkülere ruh veren Avaşîn alanında devam etmiştir. Baz yoldaşımız yeni geldiği Avaşîn alanına kısa sürede uyum sağlamış ve adeta Avaşîn alanı ile bütünleşmiştir. Avaşîn’e olan bağlılığını ve sevgisini sömürgeci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı geliştirilen gerilla eylemleriyle göstermiştir. Özellikle 2019 ve 2020 yıllarında Türk ordusunun gerilla eylemleri ile serseme çevrildiği birçok eyleme katılmıştır. Bu eylemlerde askeri tecrübe ve birikimini yoldaşlarıyla paylaşarak yoldaşlarının gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Mütevazi ve samimi yoldaşlığı ile tüm yoldaşlarının sevgisini kazanan Baz yoldaşımız soykırımcı Türk ordusunun Avaşîn alanına karşı geliştirdiği saldırılarda yine en önde rol üstlenerek işgalci Türk ordusuna ağır darbelerin vurulduğu birçok eyleme öncülük etmiştir. İnsan üstü emeği ve çabalarıyla bugün de devam eden Werxelê ve Girê Sor direnişlerinin geliştirilmesinde önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiş ve bu görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getirerek direnişin sürdürülmesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin zafere ulaşmasında cesaret ve fedakarlıklarıyla emsalsiz bir direniş örneği sergileyen ve bugün yaratılan değerlerin gerçek sahipleri olan kahraman şehitlerimizden biri olan Baz yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor; Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan özlemlerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz."