AVEG-KON: Avrupa'daki MİT faaliyetleri yasaklansın

AKP-MHP rejiminin Avrupa'da MİT eliyle saldırılarda bulunduğuna dikkat çeken AVEG-KON, "Avrupa’daki MİT, kontrgerilla faaliyetleri açığa çıkarılsın ve yasaklansın! Tüm gerici-faşist yuvalar dağıtılsın" çağrısında bulundu.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Türk istihbaratı olan MİT'in Avrupa'daki kontrgerilla faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. AKP-MHP faşist iktidarının Türkiye ve Kürdistan'da devrimci demokratik muhalefete, işçi ve emekçi eylemlerine, yurtsever Kürt halkına karşı tasfiyeci kıyım saldırılarına devam ettiği belirtilen açıklamada, başta Avrupa olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinde ise AKP-MHP rejiminin muhaliflere karşı istihbarat toplama, ajanlaştırma ve yapabilirse fiziki olarak yok etme faaliyetlerini de arttırdığına dikkat çekildi.

Söz konusu faaliyetlerin MİT, kontrgerilla ve gerici-faşist örgütlenmeler eliyle yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk devletinin yasadışı faaliyetlerini önlemek şöyle dursun, en iyimser tabirle ses çıkarmayarak, görmezden gelerek faşist rejimle ortaklığa giden Almanya, Avusturya, Belçika ve Fransa gibi emperyalist ülkeler, Avrupa’da faaliyet yürüten demokratik kitle örgütlerinin yıllardır yaptığı uyarılara kulak kapattılar.

2013 yılında katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansızlardan, 1999 yılında gerici-faşistlerce katledilen AGİF üyesi Erol İspir’den ve sonuca ulaşmayan onlarca suikast girişiminden sorumlu olan Türk devletini, onun karanlık istihbarat örgütlerini ve faşist uzantılarını açığa çıkarıp, yargılamadılar. Buradan cesaret alan faşist güçler yeri geldi Brüksel’in ortasında Kürt derneklerine saldırdı, yeri geldi Almanya’da eylem ve etkinliklere müdahale etmeye kalkıştı, yeri geldi Viyana’da olduğu gibi sokak ortasında devrimci demokrat avına çıktı."

KONSOLOSLUKLAR, CAMİLER, BANKA ŞUBELERİ MİT'İN MERKEZİ OLMUŞ

Faşist rejimin Avrupa’daki saldırılarının, sadece devrimci, demokrat ve yurtseverler ile sınırlı kalmadığına vurgu yapılan açıklamada, devamla şunlar belirtildi:

Avrupa sokaklarında katliam yapan DAİŞ gibi barbar çeteleri besleyip, cesaretlendirdi; savaşa karşı çıkan Ermeni halkına saldırdı, faşist rejime karşı halklarımızla dayanışma içerisinde olan yerli siyasetçilere, belediye başkanlarına ölüm tehditleri gönderdi, fiziki saldırıları kışkırttı. Yani devrimci demokrat harekete karşı saldırılar olunca üç maymunu oynayan ve hatta iş birliğine girenler, AKP-MHP faşizminin Avrupa halklarını ve başka halkları hedeflemesinin de önünü açtılar.

İnsanlarımızın bürokratik işleri için gittikleri tüm konsolosluklar, ibadetlerini yaptıkları camiler, banka şubeleri vs. MİT, kontrgerilla ve onların uzantısı gerici faşist örgütlenmelerin merkezi haline dönüştürülmüş durumda. Faşizmin tüm bu karanlık gerçeğine karşı şimdi harekete geçmeyen Avrupa devletleri de yaşanacakların ortağı olmakla birlikte, bir gün faşizmin hedefi olmaktan kurtulamayacaklardır. Demokrasi havariliği ile övünen bu devletlerin kapalı kapılar arkasında faşist Türk devleti ile işbirliğine devam ettiklerine tanık oluyoruz.

Demokrasiden ve insandan yana olan tüm Avrupa halklarını; işçi sınıfı ve emekçileri, kirlenmemiş siyasetçileri, gazeteci, aydın ve yazarları faşist Türk devletinin kendi topraklarındaki karanlık faaliyetlerine karşı duyarlı olmaya, devletler üzerinde baskı oluşturarak faşist rejimle girilen ekonomik, siyasi ve askeri işbirliğine son verilmesini, MİT, kontrgerilla ve onların uzantısı gerici-faşist örgütlenmelerin yasaklanıp, dağıtılması talebini yükseltmeye çağırıyoruz.

Unutmayalım ki faşizmle dost olan, faşizmin mağduru olur. Avrupa’daki MİT, kontrgerilla faaliyetleri açığa çıkarılsın ve yasaklansın! Tüm gerici-faşist yuvalar dağıtılsın! Faşist diktatörlükle yürütülen siyasi, askeri ve ekonomik iş birliğine son verilsin!"