Avesta: Zeki yoldaşın bayrağını yerde bırakmayacağız

Türk devletinin suikastı sonucu hayatını kaybeden Zeki Şengali'nin intikamının mutlaka alınacağını belirten KCK Genel Başkanlık üyesi Sozdar Avesta, "Heval Zeki'nin 35 yıldır büyük emeklerle bugünlere taşıdığı bayrağını yerde bırakmayacağız" dedi.

KCK Genel Başkanlık Konsey Üyesi Sozdar Avesta, Türk devletinin suikastı sonucu katledilen KCK Yürütme Konseyi Üyesi İsmail Özden (Zeki Şengali) ve Şengal'e dönük bombardımana ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Zeki Şengali'nin şahadet haberinin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Sozdar Avesta, "Zeki Şengali yoldaşı minnet ve saygı ile anıyorum. Zeki Şengali ve Atakan Mahir şahsında, önderliğimize ve halkımıza verdiğimiz zafer sözünü tekrarlıyoruz" dedi.

Zeki Şengali'nin 35 yıl boyunca Kürdistan Özgürlük mücadelesinde ve Ezîdxan’da büyük bir emek ve çaba harcadığını vurgulayan KCK Başkanlık Konsey Üyesi Avesta sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün alanlarda özgür bir toplum, özgür bir vatan ve özgür bir ulus yaratmak için mücadele etti. Faşist AKP/MHP ve diktatör Erdoğan bu namert saldırı ile halkımıza bir kez daha katliamcı ve faşizan yüzünü göstermiş oldu."

ÊZİDÎ TOPLUMUNUN ÖNCÜSÜYDÜ

Türk devletinin kuruluşundan bu yana Kürt halkının iradesini kırmak amacıyla soykırım politikaları uyguladığına dikkat çeken Avesta, "Mam heval Zeki Şengali'ye dönük düzenlenen saldırı bu soykırım politikalarının devamıdır. 2007 yılında Ezidîxan'a yönelik gerçekleşen saldırıyı da o dönem Türk İntikam Tugayı (TİT) üstlenmişti. Bu da gösteriyor ki heval Zeki şahsında yapılan bu saldırı Ezidî halkına ve özgürlük mücadelesi veren toplumlara yöneliktir" diye konuştu.

Zeki Şengali'nin yıllardır Ezidî toplumunun öncüsü ve önderi olarak görüldüğüne değinen Sozdar Avesta konuşmasının devamında şunları belirtti: "Zeki heval bütün alanlarda bu toplumun demokratik bir yaşam sürdürmesi için önder Apo'nun ideolojisi ve felsefesiyle, Berivanlardan, Abdullahlardan, İrfanlardan devraldığı direniş bayrağını bugünlere kadar taşıdı."

KÜRDİSTAN GENÇLERİ ZEKİ ŞENGALİ'NİN MÜCADELESİNİ ÖRNEK ALMALI

Êzidî halkının bu saldırıyı münferit sıradan bir olay gibi görmemesi gerektiğini söyleyen Avesta, "Êzidî halkımız şunu iyi bilmelidir ki bu yeni bir süreçtir. Bu vahşi saldırının asıl amacı demokratik özerkliği esas alarak kutsal topraklarında yaşamak isteyen Êzidî toplumudur. Diasporada, Ermenistan'da, Rusya'da yaşayan tüm Êzidîler bilmelidir ki Şengal'e yönelik bu saldırı Efrîn'de gerçekleştirilen katliamın devamıdır. Bu yüzden yaşanan bu büyük şahadet karşısında halkımız birlik olmalı. Özellikle Êzidî gençleri, Kürdistan gençleri, heval Zeki'nin 18 yaşından bu yana yürüttüğü mücadeleyi kendine örnek almalı" ifadelerini kullandı.

Şengal saldırısında şehit düşen Zeki Şengali'nin son yolculuğuna görkemli bir şekilde uğurlanması gerektiğinin altını çizen Avesta, "Şêxan'da, Êzidîxan'da yaşayan halkımız heval Zeki'nin izinde mücadelelerine sahip çıkmalı. Heval Zeki nasıl ki 35 yıldır, büyük emek ve fedakarlıklarla direniş ve özgürlük bayrağını bugünlere kadar taşıdı ise biz de bayrağını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz. Heval Zeki'nin hayali olan özgür Kürdistan'ı özerk Ezîdxan’ı mutlaka inşa edeceğiz. Bu temelde heval Zeki'nin bir yoldaşı olarak bir kez daha O'nun yolunda yürüyeceğimizin ve intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

'HEVAL ZEKİ'NİN İNTİKAMI ALINACAKTIR'

İşgalci Türk devleti ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu saldırılarla amaçlarına ulaşamayacaklarını dile getiren Avesta konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Türk devleti ve faşist Erdoğan bunu çok iyi bilmelidir bu onların sonudur. Bu saldırı gündemi değiştirmek isteyen Erdoğan'ın zayıflığını, çaresizliğini göstermektedir. Erdoğan bu saldırılarla hiçbir şey elde edemeyecektir.

Bir kez daha heval Zeki ve Atakan Mahir şahsında tüm özgürlük şehitlerini saygı ile anıyorum. Heval Zeki sana söz, intikamın alınacaktır. Gözün arkada kalmasın hayal ettiğin özgür Êzidîxan'ı mutlaka halkımıza armağan edeceğiz."