Avukat Ebru Timtik mezarı başında anıldı

Ölüm orucunda hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik, Gazi Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucunun 238 gününde hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik, Gazi Mezarlığı’ndaki mezarı başında meslektaşları ve yoldaşları tarafından anıldı. “ Ebru Timtik ölümsüzdür” pankartının açıldığı anmada, Timtik’e yazdıkları mektubu okuyan meslektaşları, adalet gelene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Mektubu avukatlar adına Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Çiğdem Akbulut okudu.

Mektupta, "Biz, adaleti aramaya devam ediyoruz. Adaletsizliği kabul etmeyenler, adaletsizliğe göz yumanlardan daha çok. Tıpkı senin, kardeşin ve mücadele arkadaşın Barkın hukuksuzca tutuklandığında Çağlayan Meydanının kış kıyametini umursamadan aradığın gibi adaleti arıyor bütün bir halk. Tutsak aileleri, her defasında zalimce gözaltına alınmalarına rağmen vazgeçmiyor. Urfa’da bir anne, Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesinin önünden ayrılmıyor, her gün ailesini katledenlerin ve bu katillere göz yumanların da cezalandırılması için...

Tıpkı senin gibi adil yargılanma hakkı için direniyor müvekkillerin tıpkı senin gibi, Gökhan, Sibel, İleri de sadece kendileri için adil yargılanma hakkını talep etmiyor. Kendi sağlıklı bedenlerinden vazgeçerek tüm hasta tutsaklara özgürlük istiyorlar, tüm tutsakların gasp edilen haklarını istiyorlar. Gökhan Yıldırım tıpkı senin gibi bir hastane odasında tutuluyor şimdi. Senin yaşadığın adaletsizliği ve zulmü yaşatıyorlar ona da. Ebru, adaleti bulamamış olsak da aramaktan vazgeçmedik. Senin ısrarınla mücadelemizi sürdürüyoruz.

 ‘Biz hak arama hürriyetinin peşindeyiz, tahliye olursak adalet mücadelesine omuz verebileceğiz’ demiştin. Sen, şimdi adalet mücadelesinin büyük bir parçasısın. İnsan ne için yaşarsa odur. Sen, adalet için yaşadın. Şimdi adın dünya halklarının belleğinde adaletle bir arada, hak ettiğin yerde duruyor. Biz, seni bilincimizde ve yüreğimizde neşen, sıcaklığın, sevgin ve umudunla taşıyoruz.” diye belirtildi.