Avukatlar Meclise yürüyor: Direneceğiz!

Avukatlar, "Yılgınlık yok, direniş var” sloganlarıyla Meclise yürüyor. Polisin saldırdığı avukatlar, "Biat etmeyeceğiz" mesajını verdi.

AKP’nin avukatlığa darbe niteliğindeki “çoklu baro” teklifini protesto eden baro başkanları, Ankara Valiliği’nin mitinglerini 'yasaklama' kararı ve avukatlara yönelik polis saldırısına dair suç duyurusunda bulunmak için Ankara Adliyesi önüne geldi. Baro başkanlarının suç duyurusu öncesi polis adliye çevresini bariyerlerle çevirdi. Adliye bahçesinde bulunanları “güvenlik” ve “arama” bahanesiyle çıkaran polis, basın mensuplarının da alanda bulunmasına engel oldu.

'FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA'

Baro başkanları ve çok sayıda avukat, sloganlar eşliğinde adliyeye geldi. Avukatlar kimlik kontrolünün ardından alana alındı. “Savunma Yürüyor”, “Çok Baro Yok Barodur”, “Baroma Dokunma” pankartı taşıyan binlerce avukat, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bölünmüş baro yok adalettir” ve “Feyzioğlu istifa” sloganları attı.
Amed Barosu üyeleri, devlet güçlerince katledilen başkanları Tahir Elçi için attıkları sloganlar eşliğinde adliyeye girdi.
Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, teklif ile baroları bölmeye, avukatları susturmaya çalıştıklarını belirterek, bu durumun iktidar açısından korkunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Sağkan, “Savunmadan hiç haz etmediniz, biliyoruz. İlk fırsatta kapılarınızı ayırdınız, sonra susturmaya çalıştınız, olmayınca duruşma salonlarından atmaya başladınız, olmayınca hastanelere göndermeye çalıştınız, olmayınca hukuksuz yollarla on yıllarca ceza vermeye çalıştınız. Şimdide cübbelerimizde düğme açmaya çalışıyorsunuz ve bu karanlık böyle sürsün istiyorsunuz” dedi.

'BİAT ETMEYECEK, ÇOĞALACAĞIZ'

Sağkan, şunları da ifade etti:
"Unutmayın, tarih aydınlık için, umut için, insanlık için mücadele edenleri yazar. ‘Bu barolar artık çok oldu diyorsunuz’ ya, siz adaleti unuttukça insan haklarını ayaklar altına almaya devam ettikçe, biz de çok olmaya devam edeceğiz. Siz çocuk istismarına, kadın cinayetlerine, doğanın talan edilmesine sessiz kaldıkça biz barolar da çok olmaya devam edeceğiz. Baroları bölmeye susturmaya yönelik teklif yasalaşırsa daha da çok olmaya devam edeceğiz. Biat etmeyeceğiz.”

YÜRÜYÜŞ VE SALDIRI

Binlerce avukat, “Yılgınlık yok, direniş var”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları eşliğinde Meclis’e doğru yürüyüşe geçti.
Avukatlara saldıran polis, biber gazı kullandı.