Avukatların nöbeti adliye önünde sürdürecek

Meclis’e yürümelerine izin verilmeyen baro başkanları ve avukatlar, Ankara Adliyesi’ne yürüdü. Avukatlar, nöbete adliye önünde devam edecek.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen “çoklu baro” tasarısına karşı Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan Kuğulu Park’ta eylemlerini sürdüren baro başkanları ve avukatlar, imzaladıkları dilekçeler ardından Meclis’e doğru yürüyüşe geçti.

Tunus Caddesi’ne kadar ilerleyen baro başkanları ve avukatların önü burada çevik kuvvet polisleri tarafından kapatıldı. Avukatlar, Tunus Caddesi’nde yaklaşık bir saat bekletildikten sonra 100 metre ilerideki Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) önünde kadar yürüdü. Burada bir kez daha önleri polisler tarafından kesilen avukatların Meclis’e yürümelerine izin verilmedi.

Avukatların Meclis’e gitmesine izin verilmemesi üzerine ÇSM önüne gelen milletvekilleri avukatlardan dilekçelerini alarak Meclis’e götürdü. Dilekçelerini milletvekillerine teslim eden avukatlar ise Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi’ne doğru yürüyüş başlattı. Avukatlar yürüyüş boyunca, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Savunma susmadı susmayacak” sloganları atarak, “Savunma teslim olmayacak”, “AKP’nin değil halkın barosu”, “Çok baro yok barodur” yazılı dövizleri taşıdı.

Avukatların yürüyüşüne Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinden Ali Şeker ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı.

Ankara Adliyesi’ne yürüyen avukatların, önleri yer yer polis tarafından engellenmeye çalışılsa da yürüyüş devam etti. Adliye’ye yürüyen avukatlar, Genel Kurul görüşmeleri bitene kadar eylemlerine adliye önünde sürdürecek.