Avusturya da 'Evetçi Türkler' için önlem almaya hazırlanıyor

  'Evetçi Türkler'e dönük yurt dışındaki önlemler artıyor. Avusturya da çifte vatandaşlığı zorlaştırmaya hazırlanıyor.

Avusturya, Türkiye'deki hileli referandumun ardından çifte vatandaş konumundaki Türklere yönelik önlemleri sertleştirmeye hazırlanıyor. Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avusturya vatandaşı olduktan sonra yasa dışı yollarla yeniden Türk vatandaşı olanlara para cezası verilmesi konusunda hazırlık yapıldığını açıkladı.

Avusturya basını, bugün bakanlar kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Sobotka'nın, yasa dışı olarak yeniden Türk vatandaşlığını alanların Avusturya vatandaşlığının iptalinin yanı sıra, gelecekte 5 bin Euro da para cezası vermelerini sağlayacak yasal düzenleme yapacaklarını söylediğini aktardı. Düzenlemenin federal yasa olarak yapılması öngörülürken, taslak metnin mayıs ayı başında hazır olması bekleniyor.

Kurier gazetesi, Avusturya vatandaşlığına geçen Türklere mektup gönderileceği bilgisini paylaşırken, Avusturya vatandaşlığını alan Türklere yeniden Türk vatandaşlığına geçmeleri durumunda bunu bildirmekle yükümlü oldukları konusunda uyarılacağını da yazdı.

Sobotka, sığınmacılar konusundaki üst sınırın azaltılması gerektiğini de savundu.

Belçika, Hollanda ve Almanya'daki partiler de, Türklere ilişkin çifte vatandaşlığın artık daha kolay iptal edilmesini istemişti.