Aydeniz: Korkuyla mezarlıklara saldırıyorlar

HDP ve DBP’lilier Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde tahrip edilen mezarlıkları ziyaret etti. “Korkuyla mezarlıklara saldırıyorlar” diyen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, bunun DAİŞ zihniyeti olduğunu kaydetti.

Mezarlık ziyaretine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Muazzez Orhan, Sait Dede ve partililer katıldı.

Heyet, Türk devletinin 13 Mart 2016’da ilan ettiği sokağa çıkma yasakları ve katliamları sırasında hayatını kaybedenlerin defnedildiği Orman Mahallesi’nde 7’nci kez saldırıya uğrayan mezarlığı ziyaret etti.

Tahrip edilen mezarların başında bir açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, mezarlıklara yönelik saldırılara “vahşet” dedi.

Aydeniz, “Bu saldırılar AKP ve MHP ittifakının tükendiği anlamına geliyor. Korkuyla mezarlıklara saldırıyorlar. Ahlak, hukuk, insanlık kalmadı” diye belirtti.

“Bu DAİŞ zihniyetidir” diye ekleyen Aydeniz şöyle devam etti: “DAİŞ’in insanlığa yönelik saldırıları, mezarlıklarla başladı. Kürtlerin değerlerine yönelik bu saldırı, düşmanlık ahlakını bile aşan bir durum. Bu saldırılar, çöküşlerini durduramaz.”

Aydeniz kamuoyuna da seslenerek şu çağrıda bulundu: “Kürtler bu saldırılara karşı yalnız bırakılmamalı.”

Ziyarete, Suruç katliamında yaşamını yitiren ve mezarı tahrip edilen Süleyman Aksu’nun annesi Kudret Aksoy da katıldı. Anne, oğlunun mezarı başında “Oğlum öğretmendi. DAİŞ oğlumu öldürdü. Neden mezarına saldırıyorlar, oğlumdan ne istiyorlar?” diye sordu.

Heyet, daha sonra mezarları tahrip edilen ailelerini ziyaret etti.