Aydeniz: Türkiye önce faşist iktidardan kurtulmalı

AKP'nin savaş politikaları nedeniyle bataklığa saplandığını belirten DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Öncelikle bu ülkenin bu faşist ittifaktan kurtulması gerekiyor. Bunu yolu da demokratik ittifaktan geçer” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP iktidarının Kürt halkına yönelik saldırılarını ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri ANF'ye değerlendirdi. İktidarın son 5 yılda faşist MHP ile ortak olup Türkiye'de sistem değişikliğine gittiğini söyleyen Aydeniz, kurulan yeni sistemin diktatörlük sistemi olduğunu belirtti.

‘BATAKLIĞA SAPLANDI AMA ISRAR EDİYOR’

Kürt halkına yönelik talan ve işgal saldırılarına da dikkat çeken Aydeniz, "İktidar, faşist ittifakla birlikte Kürt düşmanlığına yönelik bir politika izliyor. Yaşanan krizlerin sonucu da Kürtlere yönelik düşman politikalarıdır. Bugün iktidar İdlip'te çetelerle birlikte hareket ediyor. Bu çeteleri Kürtlere karşı besliyor ve Kürt kazanımlarına saldırtmak için bunlarla iş birliği yapıyor. İdlip'te her geçen gün bataklığa batmasına rağmen savaşta ısrar etmesinin sebebi Kürt halkına olan düşmanlığıdır” dedi.

Aydeniz, “İktidar savaş politikaları üzerinden Kürtlerin yanı sıra Türkiye halklarına karşı da düşmanlık yürütüyor. Bugün bütün dünyada İdlip'teki savaşta yalnız kalmıştır. Avrupa'dan, Amerika'dan, Rusya'dan hatta NATO'dan da istediği desteği bulamadı. Buna rağmen savaşta bu kadar ısrar etmesinin sebebi Kürtlüğe olan düşmanlıktır" diye ekledi.

‘SINIRDAKİ DRAMIN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR’

5 yıldır İmralı'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak bir tecrit olduğunu hatırlatan Aydeniz, tecrit ile birlikte Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırıların da devam ettiğini vurguladı.

Her gün siyasi operasyonların yapıldığını ve Kürtlerin kazanımları olan belediyelerin gasp edilip belediye başkanlarının yerine kayyumlar atandığını kaydeden Aydeniz, iktidarın kayyum politikası ile Türkiye toplumuna da baskı yaptığını ifade etti.

AKP'nin mülteciler üzerinden Avrupa'yı tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Aydeniz devamla şunları belirtti: "İdlip'te sıkışan ve tutunacak hiç bir dalı kalmayan iktidarın mülteciler üzerinden Avrupa'yı tehdit etmesi aslında demokratik yol ve yöntemlerle halklara söyleyeceği bir sözünün olmadığını bir kez daha ortaya çıkardı. Sınırda yaşanan insanlık dramının birinci sorumlusu da AKP iktidarıdır. Türkiye'nin içine girmiş olduğu bu çıkmazın sebebi savaş politikalarındaki ısrardır.

‘DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÜLKEYİ HUZURA KAVUŞTURUR’

Kürt sorununun demokratik yok ve yöntemlerle çözümü ile Türkiye'nin refaha ve toplumsal huzura kavuşacağını 2013-2015 yılları arasında gördük. Ama bugünkü iktidar bu çözümden yana değil, tam tersi savaşı bir yol olarak görüyor. Bu iktidarın ülkeyi yönetmemesi gerektiğini tüm demokratik kesimler görüyor. AKP Türkiye'yi bataklıktan başka bir yere götürmüyor. Çünkü demokrasi ve birlikte yaşam adına umut veren tek bir söylemleri yok. Her sözü şiddet, savaş ve düşmanlık üzerine. Dolayısıyla öncelikle bu ülkenin bu faşist ittifaktan kurtulması gerekiyor. Bunu yolu da demokratik ittifaktan geçer. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin biran önce kaldırılması ve savaş politikalarından vazgeçilip Türkiye halkları ile demokratik zeminde buluşma gerekliliğini bir kez daha vurgulamış olalım."