Aysel Doğan'ın taziyesine de polis engeli

Barış Grubu üyesi şehit Aysel Doğan'ın evini ablukaya alan polisin taziyenin kabul edildiği alanda bulunan sandalyelerin kaldırılmasını istediği ve gelen ziyaretçilere "Ağlamayın, sesiniz bizi rahatsız ediyor" diyerek engel çıkardığı öğrenildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile 1999 yılında Avrupa’dan Türkiye’ye gelen 2’nci Barış Grubu üyesi Aysel Doğan 11 Mayıs'ta sürgün yaşadığı Almanya’nın Köln kentinde şehit düşmüştü.

14 Mayıs günü sabah saatlerinde Amed’de karşılanan Doğan’ın cenazesi  memleketi Dersim'de evine götürülmek üzere yola çıkarılmış ancak kent girişindeki kontrol noktasında konvoy ve cenaze aracı yüzlerce polis tarafından durdurularak biber gazı ve mermi ile saldırıya maruz kalmıştı.  

Saldırının sürdüğü sırada polisler alanda bekletilen cenaze aracını kaçırarak, kitleden uzaklaştırmış ve mezarlığa götürmüştü. Kitlenin hiçbir şekilde mezarlığın içine girmesine izin verilmezken Doğan’ı yalnızca ailesi toprağa verebilmişti.

Cumartesi günü yaşanan polis saldırısında gazetecilerin ve milletvekillerin yanı sıra çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Cenaze törenine engel olan polisin Doğan'ın taziyesine de engel olduğu öğrenildi. Aysel Doğan’ın evini ablukaya alan polisin taziyenin kabul edildiği alanda bulunan sandalyelerin kaldırılmasını istediği ve gelen ziyaretçilere "Ağlamayın, sesiniz bizi rahatsız ediyor" diyerek engel çıkardığı bildirildi.