Baba Malkaver: Oğlumun ölümü intihar değil cinayet!

Güvenlikçi olarak çalıştığı Finans Şehir Merkezi şantiyesinde intihar ettiği öne sürülen Ferhat Malkaver’in babası Muğdat Malkaver, bayramda yanlarına gelmeye hazırlanan oğlunun öldürülmüş olabileceğine dikkat çekti.

Güvenlik görevlisi olarak çalıştığı İstanbul Ümraniye’de bulunan Finans Şehir Merkezi şantiyesinde 27.06.2022 tarihinde intihar ettiği öne sürülen Ferhat Malkaver’in babası Muğdat Malkaver, oğlunun öldürülmüş olabileceğine dikkat çekti.

ANF’ye konuşan Malkaver, olaydan bir gün önce arkadaşlarını arayarak bayram iznine memlekete geleceğini söyleyen oğlunun ertesi gün intihar ettiği haberinin geldiğini söyledi.

 İnşaat işçisi baba Malkaver, 21 yaşında olan oğlu Ferhat’ın çalışmak için 9 ay önce Van’dan İstanbul’a gittiğini ve Finans Şehir Merkezi şantiyesinde, Yapı Yapı Gruba bağlı taşeron Favori Özel Güvenlik Şirketi’nde güvenlik görevlisi olarak iş bulduğunu anlattı.

‘ŞİKÂYETÇİ OLACAĞIM’ DEDİKTEN SONRA İNTİHAR ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Oğlunun ölüm haberini Irak’ta bir şantiyede çalışırken aldığını belirten Malkaver, “Başından beri intihar ettiğine inanmadım ve olaydan sonra araştırma yapmaya başladım. Söylentilere göre, sık sık malzemelerin çalındığı şantiyede kendisi gibi güvenlik görevlisi olarak çalışan ve grup halinde hareket eden, ismini öğrenemediğim kişiler malzemeleri alıp dışarda satmak işine oğlumu da dahil etmek istemişler. Oğlum buna karşı çıkmış ve böyle bir durum olduğu takdirde şikâyetçi olacağını söylemiş. Çok ilginçtir, bundan sonra intihar ettiği öne sürüldü” dedi.

KOĞUŞ ARKADAŞI, ‘BİR DURUM VAR SÖYLEYEMEM’ DEMİŞ

Oğlunun ölümünün bu hadiseyle alakalı olabileceğine işaret eden Malkaver, olay günü oğlunun gece nöbetinde olduğunu ve normalde iki kişi devriye gezmeleri gerekirken tek başına bırakıldığını belirtti.

Malkaver şöyle konuştu: “Olay sonrası kardeşim gidip oğlumun arkadaşlarıyla konuştu. İntihar ettiği öne sürüldüğü gece nöbette olduğunu ve şantiyede devriye gezdiğini söylemişler. Ersin isimli koğuş arkadaşı yemek hazırlayıp onu beklediğini ama gelmeyince yatıp uyuduğunu anlatmış. Sabah saat 07.00- 08-00 civarında kalkıp hâlâ gelmediğini görünce, çıkıp şantiyede arama yaptıklarını ve Ferhat’ı inşaatta asılı halde bulduklarını aktarmış. Şantiyede amir olarak görev yapan kişiyle birlikte Ferhat’ı asılı olduğu yerden indirdiklerini, daha sonra da polise haber verdiklerini ve olay yeri incelemenin geldiğini belirtmiş. Ancak kardeşim malzemelerin çalınması konusundaki söylentileri duyup tekrar Ersin’i aradığında, ‘Bir durum var ama ben söyleyemem’ demiş. Bizim şüphelerimiz bundan sonra daha da arttı.”

‘GERÇEKLER ORTAYA ÇIKANA KADAR OLAYIN PEŞİNDEYİM!’

Patronlardan bir kişinin dahi arayıp baş sağlığı dilemediğini belirten Malkaver, kendilerine şantiyede sendikal faaliyet yürüten İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendika yöneticilerinin yardım ettiğini ve Ferhat’ın cenazesini memlekete gönderdiklerini söyledi.

Oğlundan sonra aynı şantiyede bir gencin daha kendini asarak intihar ettiği haberinin geldiğine dikkat çeken Malkaver, bu durumun soru işaretlerine neden olduğunu belirtti.

Oğlumun öldürülmüş olabileceğine işaret eden acılı baba, “Oğlumun ölümü intihar değil cinayet. Öldürüp, intihar süsü verildiğini düşünüyorum. Olayın araştırılmasını istiyorum. Kimler yaptıysa çıksın ortaya. Gerçekler ortaya çıkana kadar ben bu olayın peşini bırakmayacağım” dedi.