Bakırhan: Dünkü provokasyonu direniş engelledi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, çadır provokasyonuna karşı dayanışma ziyaretinde bulunanlara teşekkür etti, "Provokasyonu direniş engelledi" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, AKP-MHP iktidarının dün partisinin genel merkez binası önünde polis eşliğinde gerçekleştirmeye çalıştığı provokasyona karşı dayanışma ve destek ziyaretinde bulunan kurumlara teşekkür etti. Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Anarşist Federasyonu, Kürdistan Komünist Partisi ve Devrimci Parti’nin aralarında bulunduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle Bakırhan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları ve Parti Sözcüsü Ebru Günay görüştü.

'ŞİMDİ DAYANIŞMAZSAK ŞANSIMIZ KALMAZ'

Görüşmede söz alan Bakırhan, şunları söyledi:  

“Bu tür saldırılar Ankara’da da daha önce yaşandı. Genel Merkezin seçilmesi tesadüf değildi. Gelen vatandaş da tesadüf değildi. 11 yıl önce çocuğunun gittiğini söylüyor, o zaman daha HDP dahi yok. HDP’yi özellikle hedef seçip İzmir İl Binamızın önünde oturup gelen gideni izliyor, bir nevi jurnalcilik yapıyor. Belki de görüntülüyor, isimlerini devlete veriyor. Deniz Poyraz yoldaş vurulduğunda da aşağıda izliyormuş. 'Camlar kapılar kırıldı, Deniz içeride tek başınaydı, biz de izledik' diyor kendisi. Belli ki orada da gözcülük yapmış. Getirip Genel Merkezimizin önünde oturtmaya kalktılar. Başta il örgütümüz olmak üzere dost kurumlarımız ve vekillerimizin de direnişiyle bu planlarından vazgeçtiler. Önümüzdeki dönem bu ve benzeri olayların olmayacağı anlamına gelmiyor bu. Tam kaybedecekleri bu dönemde dayanışmayacaksak, baskılar karşısında direnmeyeceksek başarılı olma şansımız yok. Genel Merkezimiz önündeki örnek çok kıymetlidir. Güçlü, birleşik bir örgütlülük, dayanışma ve direniş bu baskıları boşa çıkaracaktır. Örneğini çok net gördük. Direnişten dolayı oturamadı. Ortaya koyduğunuz bu dayanışmaya büyük değer biçiyoruz. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu kadar baskıya rağmen büyüyebiliyorsak, sonuç tayin edebilecek bir güç haline geldiysek bu dayanışma sayesindedir. Daha güzel bir ülke için bu dayanışmayı büyütmeliyiz.”