Bakırköy Cezaevi önünde ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde yapılan "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi, siyasi tutsaklara uygulanan hak ihlallerine dikkat çekti.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) tarafından organize edilen eyleme, tutsak yakınları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de katıldı. 

Zindan direnişinin selamlayan ve tutsaklara özgürlük talep eden sloganların atıldığı eylemde ilk konuşmayı MATUHAY-DER Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir yaptı. 

Dilek Sönmez Demir,  yakın zamanda tahliyeleri engellenen tutsakların isimlerini şöyle sıraladı: "Ali Rıza Gülmez, Fermani Çetin, Nedim Yılmaz, Kerem Öztürk, Deniz Öztürk, Tuncay Doğan, Refik Sünkür, Naif Bal, Deniz Güzel, Orhan Bingöl, Suat Duman 12-Suat Gökalp, İbrahim Engin, Hüseyin Ayyıldız, Telmez Kaplan, Ali Adıman, Maruf Türkan, Şirin Bozçalı, İbrahim Doğan ve Nevzat Öztürk."

DEM Parti Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, "Tutsaklar baskı ve hak ihlallerine karşı adeta onur savaşı veriyor. İmralı’da aile ve avukat görüşü gerçekleştirilemiyor. İmralı’da tutsak olan Veysi Aktaş’ında infazı kurul eliyle 1 yıl ertelendi. Cezaevindeki tutsaklar onur savaşı içerisinde. Cezaevleri, Türkiye hukukunun aynasıdır. Demokrasi isteyenler için ayna cezaevleri ve İmralı’dır. Siyasi tutsaklar onurumuzdur. Tek bir tutsak cezaevinde kalmayıncaya dek İmralı’dan Bakırköy’e kadar özgürlük sağlanana kadar mücadelemiz sürecek.” dedi.

Eylemde sık sık "Tecrit insanlık suçudur" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Konuşmaların ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı.